Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det har Tove Styrke gjort efter Idol – hyllad av stjärna

Tove Styrke är aktuell i ”Så mycket bättre”.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hon slog igenom i ”Idol” 2009.
Foto: KRISTOFFER WIKSTRÖM

Tove Styrke, 28, kommer in i lördagens ”Så mycket bättre” och gör minst sagt entré.

Hon har släppt flertalet singlar och album och hennes musik har blivit uppmärksammad världen över.

Men vem är världsstjärnan hon har varit på turné med? Och varför tokhyllades hon av världsartisten Shawn Mendes? 

Här är fem saker du inte visste om Tove Styrke.

Tove Styrke blev känd för svenska folket när hon var med och tävlade i ”Idol” 2009. Sedan 2010 arbetar hon som låtskrivare, sångerska och artist. Och nu på lördag ser tittarna henne för första gången i ”Så mycket bättre”.

– Det känns så speciellt att göra den här saken, det är en helt ny grej för mig. Det är rätt pirrigt faktiskt, säger hon om sin medverkan i programmet.

Fem saker du inte visste om Tove Styrke

Tove Styrke var med i Idol – men sökte inte själv

Tove Styrke var med och tävlande i TV4:s ”Idol” 2009 och kom på en tredje plats.

Artisten sökte dock inte själv till programmet utan blev upptäckt av jurymedlemmen Anders Bagge som under sin egen turné upptäckte artisten.

Tove Styrke träffade sin tjej på jobbet 

Tove Styrke är tillsammans med Sanna Sikborn Erixon, 34.

Tidigare i år under Elle-galan visade paret upp sig för första gången tillsammans. Tove har uppgett till tidningen Elle att de träffades på jobbet.

”När din dejt är din faktiska dejt”, skrev Tove Styrke då till en bild på paret på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B7dZB2dB47a/

Tove Styrke är norrlänning 

Tove Styrke är född och uppvuxen i Västerbotten från början, i staden Umeå.

Och visst verkar Styrke fortfarande vara en sann norrlänning. Till lokal tidningen Västerbottens-Kuriren säger hon bland annat att ”Hon saknar Umeå hela tiden”. 

Idag är hon bosatt i Stockholm, men har många gånger beskrivits som ”Umeås stolthet” bland annat av Umeå X, som är Umeås nöjes- och livsstilssajt.

Varit på turné med popartisten Katy Perry

Tove Styrke var på turné år 2018 med Katy Perry, då Styrke agerade förband till popsångerskan under Perrys Europaturné. Världsstjärnan Katy Perry lät även Styrke avsluta hennes turné på hemmaplan i Stockholm den 10 juni.

– Jag kan inte fatta att jag ska få åka på turné med Katy Perry, liksom, jag kommer få vara där och dansa till ”Teenage Dream”, ”Part of Me” och ”Swish swish” varje kväll. Vilket drömliv för en pop sucker som mig, sa hon till Aftonbladet.

Hon har även turnerat med Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, känd som Lorde.

Tove Styrke har tokhyllats av Shawn Mendes

Förutom att en turné tillsammans med Katy Perry så har hon tokhyllats av den kanadensiska världsartisten Shawn Mendes, 22.

Det var under galan ”MTV European Music Awards” som Shawn Mendes hyllade artisten till skyarna. Till NME sa nämligen världsstjärnan att han är besatt av en av hennes låtar.

– Tove Styrke, för hon har en låt som heter Mistakes som jag är helt besatt av. Det är en kamp mellan den och Dive av Ed Sheeran, sa Shawn Mendes vid det tillfället.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.