Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det här är "Gladiatorernas" riktiga namn – och så ser de ut

Varje lördag ser vi dem i sina gladiatorkläder och artistnamn.

Men vilka är TV4:s gladiatorer på riktigt – och hur ser de ut?

Här är svaret.

1. Phoenix

Foto: Erik Josjö/Tv4 / Erik Josjà /TV4

Riktiga namn: Aristides Denis-Sanchez

 

Phoenix är den dansande gladiatorn som aldrig tvekar att bjuda upp till en hård salsa på arenan. Bakom rollen som Phoenix står Aristides Denis-Sanchez. Han flyttade till Sverige från Kuba i slutet av 1990-talet och har ägnat sig åt flera olika sporter. Bland annat har han spelat handboll i kubanska landslaget under sex år och var med när laget spelade kvartsfinal i VM på 90-talet. I Sverige har han också spelat amerikansk fotboll i Arlanda Jets.

Aristides Denis-Sanchez har en flickvän och en dotter. 2014 deltog han i "Let's dance" på TV4 där han slutade på en tionde plats. Han har också medverkat i föreställningen "Wild things" på Metropol Palais med bland annat Tony Irving och Kenny Solomons.


2. Spider

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Virena Andersson

 

Spider dominerar i klätterväggen och ringarna i "Gladiatorerna" och rör sig bäst i luften. Bakom gladiatorn döljer sig Virena Andersson.

Virena Andersson ägnar sig åt flera extremsporter och har gjort flera resor till Thailand, Australien och Nya Zeeland bland annat för att hålla på med klättring, mountainbike och surfning. Hon är utbildad kitesuringinstruktör och de senaste sju åren har hon pendlat mellan sitt liv i Sverige och i Brasilien, där hon under vinterhalvåret bland annat kite- och vågsurfar. I Brasilien har hon också engagerat sig i välgörenhetsprojekt för socialt utsatta ungdomar.

Virena Andersson har också deltagit i Kanal 5:s program "Ninja Warrior".


3. Pansar

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Peter Blaha

Pansar är den vilda gladiatorn som ibland förs in i arenan inuti en liten bur. Bakom gladiatorn står Peter Blaha.

Förutom att medverka i "Gladiatorerna" på TV4 håller Peter Blaha föreläsningar om mål, träning och kost och håller olika event inom hälsa. Han har också synts i många fler sportiga sammanhang än TV4-programmet. Bland annat har han tävlat i alpin skidåkning i 15 år och spelat flera landskamper med svenska rugbylandslaget.

Peter Blaha är även utbildad civilingenjör inom datateknik med inriktat mot affärsutveckling och medieteknik vid KTH i Stockholm. Han är VD för internetföretaget Twingly sedan 2012.

Han är gift och har två barn.


4. Valkyria

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Lisa Pihl

Valkyra dominerar i styrkegrenerna i "Gladiatorerna" och favoritgrenen är plattan. Det kanske inte är så konstigt, för bakom rollen står Lisa Pihl från Göteborg.

Lisa Pihl är flerfaldig svensk mästare i brasiliansk jujutsu och har också vunnit ett EM-silver i grenen. Dessutom har hon tagit EM-brons i wrestlingtävlingen ADCC och SM-guld i wrestling. 2015 startade Lisa Pihl en egen kampsportsklubb där hon vill få andra tjejer att börja med kampsport. Bland annat lär hon ut brasiliansk jujutsu och submission wrestling.


5. Hero

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Roddy Benjaminson

 

Hero är arenans härskare och har medverkat i programmet i alla säsonger i TV4 sedan 2000. Bakom rollen står Roddy Benjaminson, 47, från Skara.

Förutom att vara gladiator har Roddy också tävlat i boxning för landslaget. Han har också tävlat i bodybuilding och blivit femfaldig svensk mästare i atletisk fitness. Utöver all träning och tävling så arbetar Roddy Benjaminson som behandlingsassistent.

Roddy Benjaminson träffade kärleken i gladiatorn "Amazon", Cecilia Benjaminson, i tv-programmet och paret gifte sig 2005. 2014 gick paret dock åt varsitt håll och skilde sig. De hade inga gemensamma barn, men Roddy Benjaminson har två barn sedan tidigare.


6. Amazon

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Cecilia Benjaminson

Amazon har medverkat i "Gladiatorerna" sedan säsong fyra och har fällt fler kvinnliga utmanare än någon annan gladiator. Det är Cecilia Benjaminson, 40, från Gävle som spelar gladiatorn.

2006 vann hon VM-silver i body fitness och hon har arbetat både som personlig tränare, behandlingsassistent och nagelskulptör.

Cecilia Benjaminson var tidigare gift med gladiatorn "Hero", Roddy Benjaminson, efter att de träffats i programmet. Paret skilde sig 2014.


BÄDDA IN:
7. Herkules

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Marcus Olausson

Herkules gjorde entré i "Gladiatorerna" i TV4 2014. Bakom det blonda håret står Marcus Olausson, 29, från Tjörn.

Marcus Olausson är personlig tränare och har varit fystränare på elitidrottsgymnasiet i Göteborg. 2009 nominerades han till Årets PT i Sverige. Han har spelat handboll i landslaget på junior- och U21-nivå. Dessutom har han studerat fem terminer på läkarlinjen på Stockholms universitet, fysiologi, anatomi och rörelselära.

Vad många inte vet är att Marcus Olausson egentligen har brunt hår. Han är också pappa till en dotter på tre år.


BÄDDA IN:
8. Bullet

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Christy Bacon

 

Bullet är den vildaste gladiatorn i TV4-programmet och kanske den mest fruktade bland de kvinnliga utmanarna.

Bullet spelas av Christy Bacon, en amerikansk basketspelare som kom till Sverige 2002. Då började hon spela i Umeå där hon fick ett artistkontrakt. Hon har varit med och vunnit tre SM-silver med Luleå och två SM-guld med Solna Vikings.

Christy Bacon är också personlig tränare och har tagit en examen i träningsvetenskap på universitetet i Wyoming, USA.


9. Toro

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Ako Rahim

 

Toro är charmören i "Gladiatorerna" och är alltid redo att fästa en ros på sin utmanare när de förlorare. På riktigt heter han Ako Rahim, 31, och är fitnessatlet.

Han har flera gånger vunnit stora fitnesstävlingar, bland annat Athletic fitness VM 2011. Dessutom arbetar han som personlig tränare i Stockholm.

Ako Rahim är också tillsammans med träningsbloggaren Alexandra Bring, som även hon deltog i "Gladiatorerna" 2016, men då som utmanare.


10. Athena

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Heter egentligen: Magdalena Kowalczyk

 

Athena är arenans drottning och har medverkat i "Gladiatorerna" de senaste fem säsongerna.

På riktigt heter hon Magdalena Kowalczyk och slog igenom som kampsportare i början av 2000-talet. 2007 tog hon VM-guld i thaiboxning. Hon är dessutom utbildad civilekonom.


11. Delta

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Zimzon Lelo

 

Delta är en av de nyaste gladiatorerna i TV4-programmet och kom med i showen 2015. På riktigt heter han Zimzon Lelo och kommer från Rågsved utanför Stockholm. Han är i grunden fotbollsspelare, men började efter en skada i stället att arbeta som personlig tränare.

Förutom "Gladiatorerna" har han också medverkat i dokusåpan "Farmen" på TV4 2014. Dessutom var han en av de tävlande i TV4:s "Stjärnkusken" 2015 där han tränade med stoet Dusty.


12. Kitsune

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Jenny Adolfsson

 

Kitsune är mästaren på klätterväggen och ringarna och har varit en av TV4:s gladiatorer sedan 2011. På riktigt heter gladiatorn Jenny Adolfsson och är personlig tränare. Hon har tävlat i flera olika sorters ateletiska sporter och har vunnit "Fitness five" (en tävling i bök, bänk, bicepscurl, chins och dips) tre år i rad mellan 2009-2011. Hon tävlar också i svenska landslaget i klassiskt styrkelyft.

Förutom "Gladiatorerna" har Jenny Adolfsson också medverkat i Kanal 5:s "Ninja Warrior".

Jenny är gift och bor i Stockholm.


13. Ymer

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Timmy Thernström

 

 

Ymer gjorde entré i "Gladiatorerna" 2015 och spelas av Timmy Thernström, 25, från Öland.

Till vardags driver Timmy Thernström ett crossfitgym i Stockholm. Och det är också just träning som tar upp störst del av hans liv. Fyra gånger har han tävlat i EM i crossfit och i VM en gång.


14. Björk

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Björk Odinsdotter

 

Gladiatorn Björk är faktiskt den enda i TV4-programmet som heter sitt riktiga namn. Björk Odinsdotter är en av de nyaste gladiatorerna men har tränat hela sitt liv.

Mellan att hon var 17-22 år tävlade hon för isländska landslaget i gymnastik och därefter började hon träna crossfit. Björk Odinsdotter arbetar också som instruktör och PT inom crossfit och gymnastik.


15. El Gringo

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Eddy Bengtsson

 

El Gringo är den största gladiatorn och spelas av Eddy Bengtsson. Han kommer från Göteborg och är 36 år gammal. Innan sin karriär i "Gladiatorerna" var han brottare i svenska landslaget och har tagit 13 SM-guld. Han har också tävlat i OS och provat på MMA.

Utöver tävlandet driver han ett eget gym och är fystränare för olika idrottslag.

Eddy Bengtsson har en sambo och en son.


16. Storm

Foto: Eric Josjö/Tv4 / Eric Josjà /TV4

Riktiga namn: Sandra Elfast

 

Storm är den snabbaste gladiatorn och spelas av rugbyspelaren Sandra Elfast, 32, från Göteborg. Hon har spelat i svenska rugbylandslaget och också tävlar i det internationella "all star"-laget i sjumanna rugby.

Men det är inte den enda sporten Sandra Elfast sysslat med på elitnivå. Dessutom har hon tävlat i svenska landslaget i bobsleigh.

Förutom träningen och tävlandet är Sandra Elfast konstsamlare och har ett eget galleri på nätet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.