Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Det blir ett av de tuffaste uppdrag dansarna haft

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Newsflash! Något nytt och spännande händer i "Let's dance" i kväll! 

För första gången under tretton år så dedicerar "Let's dance" ett helt program åt swingdansarna, de flesta stilarna har vi inte haft i "Let's dance" tidigare.

Men det är inte nog med att vi har någonting nytt, nu måste varje par dansa två olika danser som gör att det fysiska kravet för att delta i Let´s Dance fördubblas från tidigare deltävlingar. 

Under hundra år har det utvecklats nya swingdanser, från 1920-talets charleston till nutidens bugg. 

Varje par kommer att dansa en specifik swingstil som avspeglar en historisk tidpunkt med sin egen musikstil. Allt skall speglas i deras koreografi om de vill uppnå sitt tema och mål samt få maximal poäng. 

Vi kommer också att få se paren delta i en swingaton där alla dansar jive i en medley av tre låtar som gör att vi för första gången får jämföra paren mot varandra och i just swingaton rangordna dem från vinnare till förlorare. 

Att dansa EN dans har varit svårt, att dansa TVÅ danser är antagligen en av de tuffaste fysiska uppdrag en del av deltagarna haft i sitt liv. 

 

 

Foto: OLLE SPORRONG

Daniel Norberg & Maria Zimmerman

Dans: Lindyhop

Musik: Benny Goodman – Sing sing sing

Daniel verkar ha påbörjat en fantastisk "Let's dance" resa där han vecka efter vecka tar vara på juryns kommentarer och utvecklas. Ikväll måste Daniel ta oss tillbaka till 1930-talets USA med snabba fötter, bra kast och högt tempo. Svårigheten för honom blir att behålla en kontinuerlig energinivå genom hela dansen. Lyckas han kan detta bli legendariskt. 

 

Foto: OLLE SPORRONG

Therese Alshammar & Calle Sterner

Dans: East Coast Swing

Musik: Leslie Gore – It's My Party

Vilken pendlare Therese är i sina placeringar, från att ena vecka stå på trappen som näst sist till att förra veckan vinna högsta poäng från juryn. 

Hon har alla tekniska bitar på plats för att dansa en mjuk, rytmisk och sensuell East Coast swing a´ la 60-talet. Kruxet är att vara sensuell och att förmedla sina känslor har visat sig vara hennes svaghet vilket innebär att detta blir en rejäl utmaning för henne. Om Therese misslyckas ikväll kan detta innebära ytterligare en placering på trappen.

 

Foto: OLLE SPORRONG

Gunde Svan & Jeanette Carlsson

Dans: Bugg

Musik: Sven-Ingvars – Två Mörka Ögon

Gunde har haft svårt för att få alla sina kroppsdelar på plats och att finna ett flow som gör att han kan fokusera på sin presentation och utstrålning. 

Den svenska nationaldansen bugg har en nedåtrörelse med bra sväng och cool framtoning, tre begrepp som man inte brukar förknippa med Gunde Svan. Men jag tror att hans partner Jeanette har ett ess i rockärmen och att vi kommer att se något helt otippat ikväll. Kvällens wildcard!

 

Foto: OLLE SPORRONG

Martina Haag & Tobias Bader

Dans: Jitterbug

Musik: The Brian Setzer Orchestra – Jump Jive An’ Wail

Takten, tempo och teknik är tre saker som Martina behöver bemästra inför kvällens dans. Det kan bli svårt då ingen av dem fanns förra veckan.

Men känslan av en jitterbug är glädje och energikravet för denna dans är hög och det borde passa Martina som handen i handsken. För första gången tror jag att vi kommer att få se Martina nå toppen. Kan bli veckans hit! 

 

Foto: OLLE SPORRONG

Jon-Henrik Fjällgren & Katja Luján Engelholm

Dans: Charleston

Musik: Sam Levine – Sweet Gorgia Brown

Jon-Henrik började i "Let's dance" som vår frontrunner; bra på allt! Förra veckan tappade han dock ledningen och visade sina svagheter. I Charleston blir det mycket solo som gör att han måste våga ta plats själv och visa sina rörelser, musikaliska tolkningar och ett glatt framträdande som just denna dans kräver. Det är just det sista, ett glatt framträdande som kan bli hans svaghet.

 

Foto: OLLE SPORRONG

Margaux Dietz & Alexander Svanberg

Dans: West Coast Swing

Musik: Thin LIzzy – The Boys Are Back In Town

70-talets West Coast Swing borde bli lätt som en plätt för Margaux då hon i dans efter dans har visat att hon kan bemästra alla utmaningar vi ger henne. Däremot den elasticitet som krävs i kroppen och armarna för att få en ”laidback” attityd som man förknippar med West Coast Swing är totalt motsatsen till alla andra danser hon har dansat hittills, och det kan bli svårt för henne att omprogrammera sin kropp. Kan bli kvällens miss.

 

Foto: OLLE SPORRONG

Viktor Frisk & Linn Hegdal

Dans: Boogie Woogie

Musik: Etta James – Tough Lover

Viktor är en enigma för mig då han inte har visat en kontinuerlig utveckling och pendlat mellan bra veckor och kassa veckor. Jag hoppas att ikväll är en bra vecka för honom då han behöver det. Boogie Woogie är en dans som man måste go all in i och våga ta ut svängarna. För Viktor kan detta bli svårt då han i sina tidigare snabba danser har hållit sig själv tillbaka.

Det här kan bli kvällens överraskning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!