Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det blev ingen ny Harry Potter-bok - utan Pottermore

Det var många Harry Potter-fans som satt och väntade på vad som skulle presenteras klockan 13.00 på torsdagen av författaren J.K. Rowling.
Foto: Lefteris Pitarakis
Det blev ingen ny Harry Potter-bok och heller inget stort onlinespel.
Istället lanserar författaren J.K. Rowling en ny onlinetjänst där läsarna får vara med och forma Potters värld.
Det var många Harry Potter-fans som satt och väntade på vad som skulle presenteras klockan 13.00 på torsdagen av författaren J.K. Rowling, som ligger bakom böckerna om trollkarlen Harry och hans vänner på skolan Hogwarts.

En ny läserfarenhet

Spekulationerna var vilda på internet inför lanseringen. Många trodde på en ny bok, något som författaren själv förnekade, andra på ett stort onlinespel i Harry Potters värld. Men inget var rätt.
Författaren presenterade i en Youtube-video ett nytt sätt att läsa böckerna, "Pottermore".
Där ska läsarna digitalt få se de gamla böckerna, delvis forma världen, och läsa uppgifter som Rowling tidigare inte skrivit.
– Pottermore kommer att vara en plats där fans i alla åldrar kan dela med sig av, delta i och återupptäcka historierna. Jag kommer också att vara med och dela med mig av mer information om Harry Potters värld, säger J.K. Rowling i videon.
Tjänsten ska lanseras i oktober.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.