Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dessies omställning i livet – utbildat sig till mäklare

Svenska Desirée "Dessie" Nilssons möte med Johnny Depp blev en världsnyhet.
Desirée ”Dessie” Nilsson har sadlat om och utbildat sig till mäklare
Desirée ”Dessie” Nilsson hade en av Sveriges största bloggar.
Foto: Oskar Gummesson

Hon slog igenom 2008 och drev sedan en av Sveriges största bloggar i nästan tio års tid.

Det har gått snart fyra år sedan Desirée ”Dessie” Nilsson, 26, slutade blogga.

Nu berättar hon om beslutet – och hennes nya liv som fastighetsmäklare. 

– Det har varit väldigt tuffa år. Bara den omväxlingen att gå från att ha en blogg till att bli student är jättestor.

Desirée Nilsson slog igenom med sin blogg ”Dessies” 2008 och den växte snabbt till en av Sveriges största bloggar. Pengarna rullade in tryggt under många år, men inom henne var det något som gnagde. 

– Jag kände att bloggosfären ändrades och jag ställdes inför ett val att fortsätta inom det med smink och mode som man oftast marknadsför, eller så startar man upp en mediebyrå. Jag kände väl att det inte riktigt var mitt kall i livet, utan det var att bli mäklare, som jag har drömt om sedan jag var liten.

På våren 2017 tog hon beslutet att sluta blogga för att i stället satsa på drömmen som mäklare, en omställning som var lättare i teorin än i verkligheten.

– Det har varit väldigt tuffa år. Bara den omväxlingen att gå från att ha en blogg till att bli student är jättestor. Jag gick från att tjäna 150 000 kronor i månaden till en vanlig lön och studier. Den omställningen var jättestor, jag har i princip från att jag var 13 år tjänat så mycket pengar, men jag tror att det var väldigt nyttigt för mig, säger hon. 

Desirée Nilsson: ”Det är en hemsk bubbla”

För Desirée Nilsson var beslutet att sluta blogga i grunden lätt, men det finns delar hon saknar.

– När man är i den bubblan så känns det som att allt kretsar kring det. Det är så mycket fokus på jämförelser mellan varandra och man dras in i saker som man inte tycker om. På det sättet var det superskönt att lämna det, det är en hemsk bubbla. Men sedan saknar jag så klart uppmärksamheten. Det är en häftig känsla, det är lite det jag hoppas att jag ska kunna bygga upp nu också när jag är mäklare. 

Trots att bloggen inte var hennes kall i livet så tjänade hon mycket pengar på den. Men inga pengar sparades, så när det tog slut med dåvarande pojkvännen blev det tufft. 

– Jag kom ut från förhållandet med en inte så bra lön, och utan boende för mig och min son. Det var verkligen jättetufft. Under den tiden fick jag uppleva ”livets hårda skola”, och fick samtidigt perspektiv som jag inte hade innan.

Vill bygga upp varumärket igen

I dag är hon nyutexaminerad fastighetsmäklare och ska snart börja sitt nya jobb på mäklarfirman Mohv. I veckan köpte hon en ny lägenhet och har samtidigt en pojkvän som hon ser en framtid med.

– Det sista halvåret har det äntligen vänt och blivit positivt, säger hon. 

– Jag kommer bygga upp mitt varumärke igen, ungefär på samma sätt som jag gjorde när jag bloggade, och jag vill bli lika stor och lika bra som jag var med bloggen, fast i fastighetsbranschen. Mitt mål är att jag ska synas och höras överallt på ungefär samma sätt, fast i en egen nisch. 

Vad tänker du när du ser tillbaka på de senaste åren?

– Att livet verkligen kan vända snabbt. Från att jag var ung och hade allt, tjänade så mycket pengar och allt det, till att jag verkligen visste vad jag ville och satsade på någonting, levde på en studentlön och att det var väldigt tufft, säger Nilsson och fortsätter:

– Men jag höll uppe det och växlade om och körde på, och nu är jag här. Det är liksom tre olika faser i livet inom en ganska kort tidsperiod. Det är ganska häftigt vad man kan åstadkomma, speciellt som en ung kvinna och egentligen inom alla branscher, om man vågar ta plats, tror på sig själv och kör på. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.