Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Desperate housewives" – så gick det

"Desperate housewives" tog världen med storm.
Seriens huvudpersoner blev rika och berömda.
Men det var inte bara framför tv-kamerorna som hemmafruarna bråkade med varandra.
Sexuella övergrepp, privata tragedier och nakenbilder – här är historien om stjärnorna – före, under och efter succéserien.

1. Berättade hon om övergreppen 37 år senare

Teri Hatcher.Foto: ABC
Teri Hatcher (1964–)
Roll: Susan Mayer

Föräldrarna var inte några slöfockar.
Mamman jobbade som dataprogrammerare vid flyg-, vapen- och rymdteknologijätten Lockheed Martin.
Pappan arbetade med kärnfysik och elektronik.
Så det är inte särkilt överraskande att Teri Hatcher växte upp i Sunnyvale i Silicon Valley, strax söder om San Francisco, i det som länge varit världens högteknologiska centrum.
Under barndomen var hon med om någonting fruktansvärt. Föräldrarna visste inte – och det skulle dröja 37 år innan Teri Hatcher valde att tala om det.
I en intervju med Vanity Fair 2006 berättade skådespelerskan allt – att hon från fem års ålder blivit sexuellt utnyttjad av en ingift farbror, Richard Hayes Stone.
Stone misstänktes för ett liknande och nyare fall. En 14-årig flicka begick självmord efter att ha blivit utnyttjad av honom. Under intervjun med Vanity Fair förklarade Hatcher att den 14-åriga flickans öde hemsökt henne och att hon varit rädd för att Stone skulle gå fri. Därför hade hon hjälpt utredarna.
Stone dömdes till 14 års fängelse. Han dog i cancer några år senare.
Under skolåren tog Hatcher balettlektioner och pluggade teater.
Ett av de första riktiga jobben var som hejaklacksledare för San Francisco 49:ers, ett av proffslagen i amerikansk fotboll.
Sen blev det mindre roller i tv-serier som "MacGyver" och "Star Trek".
Genombrottet kom 1993, då hon lyckades kamma hem rollen som Lois Lane i tv-serien om Stålmannen, "Lois & Clark".
Serien var som mest populär 1995. Den mest nedladdade bilden på internet på den tiden föreställde en naken Teri Hatcher, inlindad i en Stålmannen.mantel. Den snittade ungefär 20 000 nedladdningar i månaden under ett halvår, en hisnande summa på den tiden.
Serien lades ner 1997. Men världen låg för Teri Hatchers fötter.
Hon knep rollen som Paris Carver i James Bond-rullen "Tomorrow never dies" framför ögonen på den italienska skådespelerskan och modellen Moncia Bellucci. När inspelningen startade var Hatcher gravid i tredje månaden. Senare ångrade hon rollen och menade att den var så konstgjord att hon inte fått ut någonting alls av att spela den.
Förutom pengar då.
Under första hälften av 2000-talet var Hatcher en av de högst betalda kvinnliga skådespelerskorna i USA. För rollen som Susan Mayer i "Desperate housewives" fick hon 285 000 dollar – per avsnitt.
Men det viskades i kulisserna om att stämningen under inspelningarna var allt annat än god och att Hatcher var en av anledningarna till det. Det ryktades att hon och motspelerskan Felicity Huffman skulle lämna serien. Hatcher slog tillbaka: "Det finns inte adjektiv nog att beskriva hur dumt och löjligt felaktigt ett sådant påstående är".
När serien lades ner 2012 sipprade sanningen fram.
Visst fanns det en spricka, hävdade allt fler uppgiftslämnare. De övriga hemmafruarna kom inte särskilt väl överens med Hatcher, som isolerade sig från de andra. När Eva Longoria, Felicity Huffman, Marcia Cross och Vanessa Williams gav bort avskedspresenter till inspelningsteamet – med tackkort – saknades Hatchers underskrift.
Privat har hon varit gift två gånger. Äktenskapet med Marcus Leithold varade bara ett år. De skilde sig 1989. Tillsammans med make nummer två, skådisen Jon Tenney, fick hon dottern Emerson Rose. Hatcher och Tenney skilde sig 2003.


2. Hundratals sms från annan kvinna i makens mobil

Eva Longoria.Foto: ABC
Eva Longoria (1975–)
Roll: Gabrielle Solis

Eva Longoria är den yngsta av fyra döttrar och växte upp i kuststaden Corpus Christi i Texas.
1998 vann hon skönhetstävlingen "Miss Corpus Christi". När Longoria dessutom vann en talangjaktstävling befann hon sig snart i showbusinessens huvudstad, Los Angeles, på jakt efter berömmelse och arbete.
Det skulle dröja.
Under fyra år sprang hon ständigt på nya provspelningar för roller och jobbade vid sidan om som talangscout och headhunter för att dra in pengar till hushållskassan.
Till slut gav det hårda arbetet utdelning. 1999 kom den första tv-rollen. Då hon var med i ett avsnitt i "Beverly Hills, 90120". Det ledde till andra och större roller.
Jackpotten kom i och med "Desperate housewives" där Eva Longoria spelade den bortskämda hemmafrun Gabrielle Solis. För de allra flesta var hon fortfarande rätt okänd när serien hade premiär.
"Det är lustigt att folk säger att jag gjort succé över en natt eftersom jag har jobbat i tio år för att nå hit", kommenterade hon själv genomslaget.
Sedan dess har hon haft många järn i elden.
Har spelat i en rad storfilmer och brukar förekomma på listor över världens vackraste. Hon också gjort reklam för L'Oreal, Hanes, New York & Co, Magnum Ice-cream, Heineken, Microsoft och kattmaten Sheba.
Longorias första bok kom ut 2011. Det är en kokbok som heter "Eva's kitchen: Cooking with love for family and friends".
Hon är starkt engagerad i samhällsfrågor. År 2006 grundade hon välgörenhetsorganisationen "Eva's heroes" som samlar in pengar till funktionshindrade barn.
Hon har också arbetat hårt för att förbättra och uppmärksamma latinamerikaners situation i USA och är stolt över sina mexikanska rötter. Politiskt har hon uttalat stöd för president Barack Obama. Longoria har även varit talare på flera av demokraternas konvent.
2004 träffade hon Tony Parker, basketstjärna i Texaslaget San Antonio Spurs. De gifte sig i Paris tre år senare. Redan 2010 tog det slut då Longoria konfronterade Parker, efter att ha hittat hundratals avslöjande sms-meddelanden från en annan kvinna i hans mobiltelefon. Det framkom senare att kvinnan var Erin Barry, dåvarande hustru till en av Tonys Parkers lagkamrater.
Longoria tog tillbaka sitt gamla flicknamn i samband med skilsmässan.
I december förra året meddelade hon att hon förlovat sig med affärsmannen Jose Annio Bastón. De gifte sig i maj i år under en ceremoni i Mexiko.


3. Har skrivit en handbok för pojkvänner

Felicity Huffman.Foto: ABC
Felicity Huffman (1962–)
Roll: Lynette Scavo

Hennes välbärgade föräldrar var inte särskilt lyckliga tillsammans.
De skilde sig när Feilicity Huffman bara var ett år gammal.
Under tonåren och den tidiga 20-årsåldern led hon av ätstörningar. Ungefär samtidigt gjorde hon sina första scenframträdanden. På 1980- och 1990-talet medverkade Huffman i flera teaterproduktioner. Den första rollen på Broadway kom 1988. Snart syntes hon också i film och tv.
Det ena gav det andra. En återkommande roll i komediserien "Frasier" ledde till att Felicity Huffman fick rollen som en av huvudpersonerna i "Desperate housewives" – en karaktär som hon kanske för alltid kommer att förknippas med. Hon har själv klagat över att publiken – som under åtta år lärde känna henne som Lynette Scavo – haft svårt för att se henne spela någonting annat.
Huffman är gift med skådespelaren William H. Macy. De har spelat mot varandra i en rad produktioner. De förärades med var sin stjärna på "Hollywood walk of fame"-trottoaren – på samma dag.
Paret har döttrarna Sophia Grace och Georgia Grace.
Huffman är medförfattare till självhjälpsboken "A practical handbook for the boyfriend", en praktisk handbok för pojkvänner.
Hon har sex systrar och en bror.


4. Fick tvillingar efter provrörsbefruktning

Marcia Cross.Foto: ABC
Marcia Cross (1962–)
Roll: Bree van de Kamp

Marcia Cross har spelat mot legenderna Johnny Cash och Kris Kristofferson i "The Last Days of Frank and Jesse James". Under 1990-talet var hon en av stjärnorna i "Melrose place". 1997 återvände hon till skolbänken och skaffade sig en master i psykologi.
För sin roll som Bree van de Kamp i "Desperate housewives" har hon nominerats för en rad tv-priser.
Privat delade hon sitt liv med den 25 år äldre skådespelaren Richard Jordan, som gick bort 1993 efter att ha drabbats av en hjärntumör.
2006 gifte Marcia Cross om sig med börsmäklaren Tom Mahoney. Hon var då 44 år gammal. Kort efter bröllopet genomgick Cross provrörsbefruktning och födde tvillingdöttrarna Eden och Savannah.


5. Hamnade i bråk med producenten

Nicollette Sheridan.Foto: ABC
Nicollette Sheridan (1963–)
Roll: Edie Britt

Nicolette Sheridan inledde karriären som modell och dök upp i Vogue och på omslaget till Cosmopolitan.
Skådespelardebuten skedde 1984, i den kortlivade såpoperan "Modedockorna", mot bland andra Lloyd Bridges och Morgan Fairchild.
I "Desperate housewives" kämpar Sheridan mot Teri Hatchers karaktär om en manlig grannes gunst (Mike Delfino, spelad av James Denton).
Under den femte säsongen skrevs Sheridans karaktär ut ur serien. Det blev början på ett långt bråk mellan skådespelerskan, tv-bolaget ABC och seriens producent, Marc Cherry. Sheridan hävdade att hon fått sparken efter att hon lämnat in klagomål på Cherry. Hon påstod att denne skulle ha angripit henne under en inspelning.
Cherry försvarade sig med att han bara knackat på Sheridans huvud med sina fingrar för att demonstrera hur en scen skulle göras. Han menade också att Sheridan var omöjlig att jobba med. Hon kom alltid för sent, klarade inte av att lära sig sina repliker och befann sig på ständig kollisionskurs med de andra rollinnehavarna.
Nicollette Sheridan förlorade målet.
Privat har hennes liv präglats av en rad omskrivna förhållanden.
1991 gifte sig hon sig med skådespelaren Harry Hamlin. Ett år senare lämnade Hamlin in skilsmässoansökan.
2004 började Sheridan dejta sin personliga tränare, Nicklas Söderblom från Sverige. De förlovade sig på nyårsafton. I boken "Desperate houseman" berättar han om förhållandet som varade i tio månader.
Kort efter uppbrottet från svensken återförenades Sheridan med en gammal pojkvän, Simon Main, som släppts ut ur fängelset efter en fyraårig knarkdom.
Senare hittade Sheridan tillbaka till ytterligare ett ex, sångaren Michael Bolton, som hon dejtade under fem år på 90-talet.
I december 2015 gifte hon sig med Aaron Phypers. I somras skilde paret sig.
Nicollette Sheridan är styvdotter till Telly Savalas (1922–1994), alias "Kojak".


6. Förlorade titeln efter nakenbilder

Vanessa Williams.Foto: Stella pictures
Vanessa Williams (1963–)
Roll: Renee Perry

I Vanessa Williams profetiska födelseannons stod det att läsa "Här är hon: Miss America".
Så blev det.
Hon växte upp i Bronx, New York. Föräldrarna jobbade som musiklärare på var sin småskola och i hemmet uppmuntrades sång och dans. Williams lärde sig spela klassisk musik, jazz, valthorn, piano och fiol.
På universitetet fortsatte Williams att studera drama och musik.
Men det var en skönhetstävling som gjorde henne känd över hela USA. 1983 blev Vanessa Williams vald till Miss New York. I finalen följande år vann hon – som första afroamerikan någonsin – Miss America-titeln.
Hon fick inte behålla den särskilt länge.
Herrtidningen Penthouse kom över nakenbilder på Williams. När dessa publicerades, utan hennes medgivande, fick tävlingsorganisationen kalla fötter. Vanessa Williams pressades till att avsäga sig titeln.
Det skulle dröja över tre årtionden innan hon fick något slags upprättelse från organisationen. Det skedde i samband med årets Miss America-tävling, där Williams anlitats som ordförande för juryn. Tävlingens vd, Sam Haskell, bad då offentligt om ursäkt.
Trots skandalen lyckades Vanessa slå igenom stort inom musiken. Från och med senare hälften av 80-talet har hon släppt en rad framgångsrika skivor och singlar.
Samtidigt kom film- och tv-karriären i gång. Hon har spelat mot stjärnor som Arnold Schwarzenegger och Samuel L. Jackson och haft roller i succéserier som "Desperate housewives".
I memoarerna, som mamma Helen hjälpt till att skriva, berättar Williams om resan mot framgång och berömdhet. Men hon skriver även om en hemsk händelse som inträffade då hon var tio år gammal och utsattes för sexuella övergrepp av en kvinna. Vi får också veta att hon genomförde en abort under highschoolåren.
Williams är en stark förkämpe för gayrättigheter och samkönade äktenskap.
Själv har hon varit gift tre gånger. Det första äktenskapet ingick skådespelerskan med sin tidigare manager, Ramon Hervey II. De gifte sig 1987, efter att hon anlitat honom för att få fart på karriären efter Miss America-skandalen.
Paret fick tre barn.
Basketstjärnan Rick Fox blev make nummer två. Förra året gifte sig Vanessa Williams med affärsmannen Jim Skrip.
Källor: Vanity Fair, Radaronline, Daily Mail, People.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.