Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kändisarnas stöd till Anna Kinberg Batra

Denise Rudberg Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: SUSANNA PERSSON ÖSTE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUSANNA PERSSON ÖSTE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Avgångskravet mot Anna Kinberg Batra eskalerar, men alla håller inte med om att hon ska avgå som moderat partiledare.

I ett inlägg på Instagram riktar Denise Rudberg en känga mot Kinberg Batras kritiker, och väljer att stötta henne.

"Jag stöttar Anna hela vägen, som människa och jävligt kompetent politiker" skriver Denise Rudberg på Instagram.

11 av 22 moderata förbund ute i landet kräver att Anna Kinberg Batra ska avgå som partiledare för Moderaterna.

Men Kinberg Batra har också stöd, och på Instagram uttrycker författare Denise Rudberg sin support för partiledaren, och menar att trots att hon aldrig har röstat på partiet, så har hon förtroende för Anna Kinberg Batra.

"Jag har aldrig röstat på Moderaterna. Jag har legat lite mer åt andra hållet på linjen. Men den här personen känner jag stort förtroende för, det gjorde jag redan från hennes första dag som partiledare. Jag vet också att hon är mer kompetent och egentligen bättre rustad att styra ett parti än vad Fredrik Reinfeldt var när han tog vid stafettpinnen." skriver Denise Rudberg på Instagram. 

Denise Rudberg går vidare med att uttrycka att hon tycker det råder fult spel bakom avgångskravet mot Anna Kinberg Batra - och att det inte borde råda några tvivel om att hon är en bra partiledare.

"Det jag följer nu inom Moderaterna är något som jag bara kan tolka som politiskt rävspel på bottennivå. Anna Kinberg Batra är helt rätt person på posten, det råder inga oklarheter i det. Men övriga moderaters agerande internt får mig att verkligen ifrågasätta DERAS kompetens. Om Anna tvingas avgå blir det moderaternas totala fall. Jag stöttar Anna hela vägen, som människa och jävligt kompetent politiker. Resterande moderata slödder som just nu gör allt för att vinna personlig makt, har inte mina sympatier. Alls." skriver Denise Rudberg på Instagram.

 

https://www.instagram.com/p/BYNGtT-gFwx/?hl=sv&taken-by=deniserudberg

Det stöttande inlägget har gillats närmare 400 gånger på en timme, och bland kommentarerna får Denise Rudberg både medhåll och mothugg.

"Så bra skrivet och instämmer i varje ord" skriver en person.

"Hon är tyvärr en medial katastrof, mer missanpassad studierektor med rotting än en individ som kan leda ett sargat rike." tycker en annan.

https://www.instagram.com/p/BYNDr7KFoK7/?taken-by=richardherrey

Även Rickard Herrey stöttar Anna Kinberg Batra under fredagsmorgonen.

Den tidigare artisten, som för bara några veckor sedan meddelade att han har gått med i Moderaterna för att påverka politiken, skriver på Instagram att han "stöttar människan Anna Kinberg Batra."

Herrey skriver vidare:

"Vi får aldrig glömma att även partiledare och politiker är människor vars värde inte bedöms av vilken ansvarsposition de råkar ha för dagen, utan av vilket hjärta och passion de har för att göra gott."

 

https://www.instagram.com/p/BYNXTRCDCEb/?taken-by=malena_ernman

Malena Ernman rycker också ut till Anna Kinberg Batras försvar. Hon skriver på Instagram:

"Det är ohört ledsamt att se utvecklingen inom M och hur dom behandlat Anna Kinberg Batra", skriver hon bland annat och forsätter:

"Idag tvingades Sveriges oppositionsledare avgå. Ingen förstår - återigen - egentligen varför. Visst förstår vi skälen som ligger bakom – men vi vet ju att dom där skälen bara är en del av ett ytligt spel".