Denise Lopez bror sköts till döds: ”Beställningsmord”

Denise Lopez berättar att hon fortfarande bearbetar mordet på sin bror.
Foto: Jan Collsiöö / TT NYHETSBYRÅN
Renato Lopez mördades i vad mexikanska polisen beskriver som ett svartsjukedrama.
Foto: CARLOS TISCHLER/REX/SHUTTERSTOCK / CARLOS TISCHLER/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Artisten har tidigare medverkat i ”Robinson VIP”.
Denise ”DeDe” Lopez har en lång musikkarriär bakom sig och medverkade bland annat i Melodifestivalen 2003.
Foto: EXPRESSEN

Artisten och DJ:n Denise Lopez värld föll samman för sex år sedan när hennes yngsta bror sköts till döds.

I podcasten ”Livshjulet” berättar hon om sorgen, vad som egentligen hände men också vägen tillbaka.

– Jag har jobbat jättehårt för att bearbeta det, säger Lopez.

2016 föll Denise Lopez, 50, värd samman när hennes bror Renato Lopez mördades i Mexiko, 33 år gammal. I podcasten ”Livshjulet” med Anna Hegestrand berättar hon vad det var som egentligen hände.

– Att få ett samtal från sin pappa fem på morgonen att min bror har blivit brutalt ihjälskjuten, det var det. Det var ett trauma jag inte kan beskriva, det är hemskt. Jag har jobbat jättehårt för att bearbeta det. Så jag behövde få vara i fred, säger hon.

Renato Lopez var ett välkänt ansikte i Mexiko och arbetade som skådespelare, musiker och programledare. Han spelade bland annat i filmen ”El cielo en tu Mirada” och var programledare i mexikansk tv. Lopez hade även varit gitarrist i bandet The Prom Kings.

– Jag vill inte gå in på detaljer om vad som hände, mer än att det var ett svartsjukedrama och det är ett beställningsmord och de som har gjort de sitter inlåsta. Det är fem inblandade. Det har tagit väldigt mycket tid och kraft för familjen, säger hon.

Denise Lopez: ”Jag var levande död”

Mordet var en stor händelse i Mexiko där bilder på hennes bror syntes överallt. Kort efter att det inträffade började även bilder på Denise Lopez att cirkulera i tidningarna och på tv.

Det fick hennes pappa att ta beslutet att hon inte skulle resa till begravningen.

– Jag fick inte åka, det var väldigt farliga människor och pappa förbjöd mig. Jag hann inte ens till begravningen. Jag stod på Miamis flygplats.

Ett tag fruktade hon även för sitt eget liv.

– När det hände stängde jag ner allt. Jag ville bli lämnad i fred, jag ville inte stå i rampljuset, jag ville inte vara med i tv, jag ville inte synas. Jag ville bara bort från allt. Men jag saknade självklart att jobba med musik.

”Första halvåret handlade om överlevnad”

Kort efter mordet hoppade hon på ett nytt jobb som ansvarig för att boka artister för en större hotellkedja. Det gjorde hon i ett år innan hon gick vidare med nästa projekt. Men hon kunde inte gå vidare från vad som hade hänt.

– Första halvåret handlade om överlevnad. Jag var levande död, kan man säga, säger hon.

Denise Lopez befann sig till en början i chock. Hon kunde inte äta eller sova och hade återkommande panikattacker, men att hon i dag är på en bättre plats. Denise Lopez skriver en bok om hur det är att hantera den här typen av trauman där hon kommer berätta om sin väg tillbaka.

– Jag har kommit jättelångt, men jag tror aldrig man kan bearbeta det här, säger hon i ”Livshjulet”.

I januari i år gick Denise Lopez ut med att hon fått missfall

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.