"Den konstigaste timmen i hela mitt liv"

Molly Sandén
Foto: SVT
Molly Sandén möter Angel Eyedialism
Foto: SVT

Molly Sandén har träffat en spådam i New York.

I SVT:s "En kväll i New York" berättar sångerskan om sitt galna möte med "New Yorks främste astrolog" – Angel Eyedialism.

– Det var den konstigaste timmen i hela mitt liv, säger hon.

I SVT:s "En kväll i New York" besöker Molly Sandén en spådam. Sångerskan, som bland annat tävlade i Melodifestivalen i år, berättar att hon är nervös för att hon tror "på sådant där".

– Jag hoppas att hon inte säger något hemskt. Jag tänker att jag vill veta lite mer om min karriär. Men jag vill inte fråga hur länge jag ska leva, säger Molly Sandén i "En kväll i New York".

Mötet hos spådamen Angel Eyedialism blir märkligare än väntat. Kvinnan, som har en minst sagt speciell klädstil, beskriver sig som New Yorks ledande astrolog och spåkvinna. Något hon hävdar att Google och Yahoo har slagit fast.

När Molly Sandén berättar att hon aldrig fått sitt horoskop spått förut kallar Angel Eyedialism sångerskan för sin "astrologi-oskuld" och skrockar. Bland annat får Molly Sandén rådet att inte vara för mycket robot.

– Get your freak on, säger spådamen.


LÄS MER: Molly Sandén om vikthetsen i Hollywood


I programmet berättar Molly Sandén att hon verkligen försökte förstå och ta till sig råden från Angel Aeyedialism.

– Jag försökte ta in det hon sa för jag tror på det här. Jag tror på stjärnor och planeter och deras förhållande till varandra. Men det var bara så mycket av allt, säger Molly Sandén och fortsätter:

– Det här är det sjukaste jag har varit med om tror jag, den konstigaste timmen i hela mitt liv. Och jag har ändå varit med om ganska konstiga grejer. Något sådant här sjukt händer inte i Sverige.

Humanisternas Christer Stumark: Allt talar för att det inte går att spå in i framtiden

Christer Sturmark är ordförande för föreningen Humanisterna. Enligt honom är astrologi bara humbug.

– Allt talar för att det inte går att spå in i framtiden. Det förefaller ytterst osannolikt. Sedan tror jag att man kan dela upp sådana här spåmänniskor i två kategorier, säger han och fortsätter:

– Det finns de som faktiskt tror på att de har en förmåga och så finns det de som är rena bedragare. Men jag har faktiskt stött på personer som verkligen tror att de har en förmåga.


LÄS MER: Molly Sandén: Har inte velat säga något


Enligt Christer Sturmark har det genomförts noggranna studier och forskning kring horoskop och astrologi.

– Den har visat att det inte fungerar bättre än slumpen. Man vet helt enkelt att astrologi inte fungerar.

Molly Sandén berättar att hon tror på planeter och stjärnor och att de har en inverkan på vårt liv, vad säger du om det?

– Jag tror också på planeter och stjärnor men jag tror inte att de har någon inverkan på vårt liv. Men att de finns, det tror jag på, säger han och tillägger:

– Det viktiga här är att man faktiskt har undersökt det är området ganska mycket och att man vet att det helt enkelt inte fungerar. Det finns exempel där man delade ut horoskop till 1000 personer. Många anser att horoskopet stämmer bra in på dem men vad de inte känner till att alla fick samma beskrivning. Det finns psykologiska faktorer som gör att vi vill tro på horoskop.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.