Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Den handlar om hur Joakim fått mitt hjärta

Nu vågar Sanna Nielsen för första gången skriva om den stora kärleken, Joakim Ramsell. Foto: Rickard Nilsson

EDENRYD. Nu handlar det om en julskiva och en julturné.

Men framför allt handlar det om den stora kärleken som hon första gången vågar skriva om.

- "Viskar ömt ditt namn" handlar om hur Joakim fått mitt hjärta, säger Sanna Nielsen, 27.

Uppväxt i Bromölla

Ålder: 27
Bor: Årsta i södra Stockholm.
Uppvuxen: Edenryd, utanför Bromölla.
Familj: Pojkvännen Joakim Ramsell (som senast jobbat med Måns Zelmerlöw, Carola och David Lindgren), mamma, pappa, 3 syskon (en lillebror och två äldre halvsyskon).
Aktuell: Skivan "Vinternatten", hennes åttonde. Julturnén "Stämningsfullt" (24/11 Malmö, 25/11 Bromölla, 28/11 Sjöbo, 29/11 Ystad, 30/11 Helsingborg, 1/12 Hässleholm, 2/12 Bräkne Hoby, 5/12 Kalmar).
Meriter: Har tävlat sex gånger i Melodifestivalen och aldrig missat finalen. Som bäst blev hon tvåa 2008 med "Empty room".
Sanna Nielsens favoriter bland jullåtarna: "O helga natt", "Jul, jul, strålande jul" och "Ave Maria".

Hur träffades du och Joakim Ramsell?

- Det är fyra år sedan nu. Först jobbade vi ihop. Sedan blev vi kompisar. Och sen kom kärleken. Egentligen var det folk i vår omgivning som upptäckte att det var nåt mellan oss först. "Ni verkar ju vara superintresserade av varandra", sa en av tjejerna i kören.

Gifte r mål?

- Gifta oss? Det beror på om någon frågar... Och det har ingen gjort ännu.

Barn?

- Tja, jag är i alla fall nybliven faster nu. Lillebrorsan Thimmy fick lille Casper för tre månader sedan.

Stockholm?

- Jag har bott där i sju år nu. Till en början var det väldigt läskigt. Även om jag hade många vänner där. Jag tror egentligen att det är först nu som jag känner mig riktigt bekväm där uppe.

Trivs?

- Jag är fortfarande en lanttjej. Så vi bor inte i city utan i Årsta. Där finns lite på landet-känsla. Alltså jag tycker om att kunna gå på Ica osminkad och i mysbyxor utan att någon känner igen mig. Sedan är det nära Årstaviken. Jag växte ju upp vid vattnet även om jag själv är en badkruka.

Hur ser det ut hemma hos er?

- Vi bor i en liten tvåa på 55 kvadrat. Det är en flygel och tusen gitarrer.

"Jag är chefen på scen"

Vad gör ni när ni inte håller på med musik?

- Vi tar långa promenader. Jag är inte lika bra på att på gym längre. Man jag håller mig i form genom att gå.

Vem bestämmer, du eller Joakim?

- Jag är chefen på scen. Sedan är det ombytta roller där hemma...

Svårt att skilja mellan jobb och privatliv?

- När vi står på scen tillsammans handlar det om jobb, men sedan efter jobbet kan vi gå ut och ta ett glas vin och då är vi privata. Det är jättelätt att hoppa mellan de där två lägena.

Hur är ni på scen?

- Det känns väldigt tryggt att befinna sig där tillsammans. Och ibland, ja, då säger man nåt. Jag kanske berömmer honom: "Vad fin du är i kväll". Och jag har upptäckt att publiken gillar det där. Som att vårt förhållande ger föreställningen en extra gnista. Jag tror folk gillar att se lycka.

Men om dagsformen varierar?

- Vi har inte haft några dåliga dagar på scen. Men det är klart att man inte är på topp varje gång och då puschar vi varandra. Jag ser ju direkt om det är nåt som på tok med Joakim.

"Nu är jag mer mogen"

Nya "Viskar ömt ditt namn" handlar väl om sambon?

- Den handlar om vänskap som under en högtid utvecklas och det säger klick. Men egentligen handlar den om Joakim och hur han fått mitt hjärta.

Du blir mer privat i ditt skrivande för varje år som går.

- Jag har spärrar. På förra skivan hade jag med en personlig låt. Men sjöng den på engelska för det kändes inte så privat. Men nu håller jag på att öppna den dörren till mitt inre. Jag tror att jag snart är redo att skriva texter om mig själv. Man ska veta att jag har varit en väldigt privat person tidigare. Men nu är jag mer mogen.

Varför har det varit så?

- Jag kommer från en liten by där alla känner alla. I tonåren gjorde jag allt för att inte synas.

Svårt om man är lång som du?

- Ja, en och åttio. Alla frågar. Och på högstadiet kurade jag ihop mig. Det var jobbigt att hela tiden se ner på klasskompisarna. Men i slutet av högstadiet bestämde jag mig för att det var kvinnligt att vara lång. Längden gav mig pondus.

Du tolkar även Kents "Utan dina andetag" på nya "Vinternatten".

- Jag sjöng den första gången när två vänner gifte sig. När vi övade den hemma så kunde jag inte sjunga refrängen eftersom tårarna bara sprutade. Jocke Berg blottar sig verkligen här. Han skriver om kärlek så att det passar både på begravningar och bröllop. Det där triggar igång mig att försöka skriva något lika nära och privat.

"Behövde ny luft under vingarna"

Du bröt med skivbolaget Lionheart.

- Ja, det var delvis deras förtjänst att jag flyttade till Stockholm, men nu har jag sagt upp mig där. Alltså vi är vänner och så, men jag kände att jag stod vid ett vägskäl. Jag behövde ny luft under vingarna så jag bytte bolag.

Mer än tio år sedan du debuterade i Melodifestivalen i Malmö. Vem var du då?

- Jag var en oerhört blyg person då. Jag minns att jag hade köpt en klänning på Triangelns köpcentrum som jag tyckte var så fin och så sågades den fullständigt av en modeskribent. Det var hemskt.

Är du med 2013?

- Nej!

Musikal?

- Gärna. Sökte faktiskt till "Mama Mia".

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!