Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Den gör kändissonen Brooklyn Beckham i dag

Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES
Foto: DDP SOCIALMEDIASERVICE / STELLA PICTURES
Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES
Brooklyn Beckham och Nicola Peltz förlovade sig i somras, efter åtta månader tillsammans.
Foto: ZABULON LAURENT/ABACA / STELLA PICTURES
Brooklyn Beckham offentliggjorde förlovningen genom en bild på sin Instagram.
Foto: STELLA Pictures/ddp images

Beckhamparets äldste son har stegat ut från föräldrarnas skugga. 

Brooklyn Beckham, 21, har en rejäl följarskara med över 12 miljoner följare på Instagram. 

Här är allt du vill veta om modellflickvännerna, stundande giftermålet, relationen till föräldrarna och karriärval.

Brooklyn Beckham var kändisparet Victoria och David Beckhams första son och föddes den 4 mars 1999. Namnet ska varit mamma Victorias idé då de var i Brooklyn i New York när de fick veta att de väntade barn.

Under tiden då David Beckham fortfarande spelade fotboll syntes ofta Brooklyn Beckham på matcherna och inte sällan sprang han in till sin pappa på planen efter matchslut.

Brooklyn Beckham som 1,5-åring.
Foto: PHIL NOBLE / AP PA
Foto: BRANDON PARRY / STELLA PICTURES BRANDON PARRY

Men det har hänt mycket sedan Brooklyn Beckham syntes på pappa Davids matcher.

Precis som de yngre bröderna spelade Brooklyn Beckham ett tag i Arsenals ungdomslag, Arsenal Academy. Men fotbollsdrömmarna grusades när då 16-årige Brooklyn inte fick något stipendium för säsongen 2015-16. Enligt klubben fanns det andra spelare som bättre motsvarade förväntningarna för den åldern.

I stället satsade kändissonen på intresset för fotografi och 2017 påbörjade han universitetsstudier i foto på Parson's School of Design i New York. Samma år släppte han den 300-sidor lång fotoboken What I see med bilder han tagit under sin något annorlunda uppväxt. 

I dag jobbar han som fotograf och gör också en del modelljobb.

Modellflickvännerna

Brooklyn Beckham har trots sin unga ålder hunnit kopplas samman med en hel del kvinnor. 

Första officiella flickvännen var skådespelaren och modellen Chloë Grace Moretz. De träffades 2014 men först 2016 bekräftade de relationen som några månader senare tog slut. 2017 dejtade han sångaren Madison Beer och ska även dejtat kanadensiska modellen Lexi Wood och franska modellen och sångaren Sonia Ben Ammar.

Mellan december 2018 och augusti 2019 var han tillsammans med modellen Hana Cross som efter uppbrottet satsat på en karriär som sångare och har släppt låtar om krossade hjärtan och svikna löften.

Chloë Grace Moretz och Brooklyn Beckham 2016.
Foto: Shutterstock
Hana Cross och Brooklyn Beckham på Cannesfestivalen 2019.
Foto: shutterstock
Lexi Wood.
Foto: Shutterstock

Efter det pekades modellen och skådespelaren Phoebe Torrance, 27, ut som den nya flickvännen. Något som skapade rubriker då hon tidigare arbetat som ”lookalike”, dubbelgångare Victoria Beckham.

Men sedan den 29 oktober 2019 är han tillsammans med skådespelaren och modellen Nicola Peltz, 25, känd från Hollywoodfilmer som ”The last airbender” och ”Transformers: Age of extinction”. 

Precis som Brooklyn kommer Nicola Peltz från en välbärgad bakgrund. Brooklyn Beckhams föräldrar har ett uppskattat värde på ungefär 3,7 miljarder svenska kronor. Samtidigt har Nivola Peltz pappa, affärsmannen Nelson Peltz, en uppskattad förmögenhet på omkring 12 miljarder svenska kronor.

I somras förlovade sig kärleksparet efter att ha varit tillsammans i åtta månader.

https://www.instagram.com/p/B90dD3cBJ5T/

Planerna för bröllopet

”För två veckor sen frågade jag om min själsfrände ville gifta sig med mig och hon sa ja. Jag är den lyckligaste mannen i världen. Jag lovar att vara den bästa maken och bästa pappan en dag. Jag älskar dig älskling.”, skrev Brooklyn Beckham på Instagram – där han har över 12 miljoner följare – den 11 juli i år om förlovningen.

De planerade för bröllop i september 2021 med två olika tillställningar, en i Florida i USA och en i Cotswold i England. Men på grund av den rådande coronapandemin har paret beslutat sig för att skjuta upp bröllopet, enligt Mirror. 

Brooklyn Beckham offentliggjorde förlovningen med en bild på sin Instagram den 11 juli 2020.
Foto: Instagram

De meningsfulla tatueringarna

Brooklyn Beckham och Nicola Peltz visar ofta upp kärleken till varandra i sociala medier. Brooklyn Beckham har till och med förevigat flickvännen på sin hud. På sidan av halsen står ”Nicola” i kursiva bokstäver och nacken pryds av två ögon, slående lika flickvännens. Nicola Peltz har i sin tur pojkvännens namn på sidan av sin rygg. 

Det är långt ifrån de enda tatueringarna Beckhamsonen har. Även familjen hyllas på flera ställen på hans kropp. Bland annat har han syskonen Romeo, Harper och Cruz namn skrivna på insidan av sina fingrar, ett hjärta som det står ”mamma” i på vänsterarmen, ett ankare det står ”pappa” i på högerarmen och ”1975” skrivet på sin hand, efter pappans födelseår.

Familjen Beckham hyllar ofta varandra i sina sociala medier och både mamma Victoria och pappa David lägger ofta ut bilder på sonen och resten av familjen där de förklarar sin kärlek för varandra.

https://www.instagram.com/p/CEmKIANp-df/
Brooklyn Beckhams ex, Lexy Panterra, tycker att Beckhams förlovning är ett omoget val.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.