Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Den förbjudna maten på Buckingham Palace

Meghans tal till unga tjejer: ”Mänskligheten behöver er”
Enligt en före detta hovkock undviker drottning Elizabeth II pasta och potatis. Arkivbild.Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Den brittiska kungafamiljen undviker skaldjur när de befinner sig utomlands. Arkivbild.Foto: adobe stock / mitt kök
Camilla, hertiginnan av Cornwall, har sagt i en intervju att vitlök inte är tillåtet att äta i det brittiska kungahuset. Arkivbild.Foto: STELLA PICTURES/AVALON AVALON

För det brittiska kungahuset tillhör lyxiga representationsmiddagar vardagen.

Men det finns vissa rätter och ingredienser som drottning Elizabeth II aldrig skulle äta, rapporterar Daily Express.

I sin roll som statsöverhuvud hamnar drottning Elizabeth II ofta på middagar där hon förväntas diskutera med olika digniteter från världens alla hörn.

Därför undviker drottningen och övriga medlemmar i det brittiska kungahuset mat som innehåller vitlök, enligt Camilla, hertiginnan av Cornwall.

– Vitlök är ett ”no-no”, säger hon enligt tidningen.

Vitlök är inte den enda löken som kungafamiljen undviker. Enligt hovets förra kock, Darren McGrady, finns det även ett förbud mot att använda för mycket av någon lök i maträtterna på Buckingham Palace.

Enligt McGrady undviker drottning Elizabeth även mat med mycket stärkelse som potatis, pasta och ris. Orsaken till detta är okänd men det är en regel som inte övriga familjemedlemmar behöver förhålla sig till, enligt tidningen.

Undviker blodiga biffar

På utlandsuppdrag väljer den brittiska kungafamiljen också bort skaldjur och rått kött – då det är mat som anses ha större risk att orsaka matförgiftning.

– Vi vill inte att en medlem i kungafamiljen ska få en allvarlig reaktion eller matförgiftning, speciellt inte om hon är på utlandsbesök, har hovets före detta butler, Grand Harold, sagt i en intervju, enligt tidningen.

Sedan 2008 har även gåslever varit strängt förbjudet i det brittiska kungahuset på order av prins Charles. Detta då maträtten innebär stort lidande för gässen som tvångsmatas innan slakt.

Prins Charles om coronatiden: ”Obehaglig upplevelse”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.