Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demi Lovato om överdosen: ”Kände mig övergiven”

Demi Lovato har tidigaFoto: AP / 2017 Invision

Världsstjärnan Demi Lovato, 27, har tidigare berättat att hon haft drogproblem, bland annat i sin egen Youtube-dokumentär. 

I juli 2018 tog livet en tvärvändning till det värre. 

Nu berättar hon för första gången om vad som hände. 

Artisten och låtskrivaren Demi Lovato, 27, medverkade i Ellen DeGeneres Show i veckan, där hon för första gången berättade om vad som ledde till att hon i juli 2018 tog en överdos. 

Första gången hon tog beslutet att bli nykter, var hon 19 år gammal.

– Jag fick hjälpen jag behövde då och tog mig an ”en grej som funkar för alla”- lösning, som var nykterhet. Mitt team tog med sig den inställningen och vi fortsatte med den, berättar hon för Ellen DeGeneres, skriver Elle.  

Lösningen fungerade - fram till att hon insåg att andra problem hon hade växte sig allt starkare. 

”Jag var kontrollerad”

Det var en ätstörning som hon insåg hade blivit värre över tid. Hon beskriver det som att det delvis var på grund av att hennes team hade inblick i allt hon gjorde. I vad hon åt, och när hon åt. Det gjorde henne olycklig, berättar Lovato för DeGeneres. 

Artisten berättar hur långt hennes gamla team kunde gå för att kontrollera hennes ätande jämfört med hennes nuvarande team. 

– Mitt liv var så, och jag hatar att använda det här ordet, kontrollerat, av så många runt mig.

– Där satt jag nykter och tänkte att ”jag har varit nykter i sex år, men jag är förtvivlad. Jag är ännu mer olycklig än vad jag var när jag drack så varför är jag nykter”?

Försökte få hjälp

Lovato berättar vidare att hon försökte prata med sina anställda, men responsen ska ha blivit att hon var självisk och att en förändring inte bara skulle förstöra för henne, men även för hela teamet. I samtalet öppnar hon upp sig och berättar att många av hennes problem grundar sig i att hon blev övergiven av sin biologiska pappa när hon var liten och att han missbrukade alkohol. 

– Jag har klara minnen av honom när han lämnade oss, så när teamet lämnade, spelade de mycket på den rädslan, så jag kände mig övergiven. 

Inte långt efter det tog stjärnan en överdos. 

I dag har hon återhämtat sig och kan berätta sin historia. 

– Jag tror att det är viktigt att jag sitter på den här scenen i dag och berättar för dig där hemma att, om du går igenom det här, så kan du ta dig själv igenom det. Du kan lära dig att älska dig själv på det sätt du förtjänar att bli älskad, säger hon. 

Hit kan du vända dig för hjälp

Beroendevården ser olika ut beroende på län och landsting. Missbrukare som vill ha hjälp kan kontakta sin lokala vårdcentral eller beroendemottagning.

 

Oroliga anhöriga kan vända sig till en beroendemottagning. Gäller det ditt barn kan du även kontakta ungdomsmottagningen, socialtjänsten, kurator eller skolsköterska, Föräldratelefonen, Rädda Barnens Föräldratelefon eller Bris Vuxentelefon.

 

Sök hjälp så snart som möjligt om du tror att du har en ätstörning.

 

Du som är under 18 år kan kontakta en ungdomsmottagning , elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup. På en del bup-mottagningar behöver du en remiss från vårdcentralen.

 

Du som är 18 år eller äldre kan boka tid på en vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller på företagshälsovården om du jobbar. Du som är upp till 20-25 år kan också kontakta en ungdomsmottagning.

Källa: 1177

 

Mer information och hjälp:

Ätstörningar på 1177 

Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar 

Tjejzonen - Ätstörningszonen 

Kunskapscentrum för ätstörningar (KÄTS) 

Larmsamtalet som kom in efter Demi Lovatos överdos

911-samtalet om Demi Lovato.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.