Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Demi Lovato: Jag är icke-binär

Demi Lovato.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
I en video på Instagram avslöjar stjärnan att hen är icke-binär.
Foto: Instagram
Lovato har tidigare öppnat upp sig om drogproblem och övergrepp.
Foto: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Skådespelaren, sångaren och låtskrivaren Demi Lovato identifierar sig som icke-binär.

Hädanefter vill Lovato tilltalas som ”they” vilket motsvarar ”hen” på svenska, meddelar 28-åringen på Twitter.

”Jag berättar det här för er där ute som inte har kunnat dela med er av vilka ni egentligen är till era nära och kära”, skriver artisten.

Demi Lovato är aktuell med en ny podcast. I samband med det första avsnittet publicerade stjärnan en video där hen förklarar att hen identifierar sig som icke-binär.

Videon kompletteras med förklaringar kring vad detta innebär.

I dag är dagen då jag är glad över att dela med mig av mer av mitt liv med alla er – jag är stolt över att kunna säga att jag identifierar mig som icke-binär och kommer officiellt att ändra pronomen till they/them.”, skriver Lovato och fortsätter:

Det här kommer efter mycket läkande och självreflekterande arbete. Jag lär mig fortfarande och lär känna mig själv, och jag ser mig inte som en expert eller talesperson. Att jag delar det här med er innebär en ytterligare nivå av sårbarhet för mig. Jag berättar det här för er där ute som inte har kunnat dela med er av vilka ni egentligen är till era nära och kära. Fortsätt att leva med er sanning och bär med er vetskapen att jag skickar kärlek i er riktning.”

https://www.instagram.com/p/CPC1rg0j-Mz/

Demi Lovato medverkade redan som sexåring i ”Barney & Friends” tillsammans med Selena Gomez. Hen har dessutom haft storroller i Disneyfilmerna Camp Rock och Camp Rock 2: The Final Jam där hen spelar karaktären Mitchie Torres.

Lovato har tidigare under året öppnat upp sig och berättat att hen blivit utsatt för sexuella övergrepp tidigare i livet i dokumentären ”Demi Lovato: Dancing With The Devil”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.