Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deltagarna i sorg efter 40-åriga ”Love Island”-profilens död

Foto: Instagram
Foto: ITV/SHUTTERSTOCK / ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JAMES GOURLEY/ITV/SHUTTERSTOCK / JAMES GOURLEY/ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Programmet ”Love Island” sattes på paus efter programledaren Caroline Flacks tragiska bortgång – men nu är sändningen tillbaka.

Samtidigt sörjer gamla deltagare från tidigare säsonger hennes bortgång.  

”Jag har inga ord. Du kommer verkligen att saknas”, skriver tidigare ”Love Island”-vinnaren Amber Rose Gill på Instagram.

Den brittiska tv-profilen Caroline Flack, 40, hittades död i sin lägenhet i London. Flack har bland annat programlett flera säsonger av det brittiska programmet ”Love Island”. 

Programledaren ska ha varnat polisen att hon skulle ta sitt eget liv, enligt Daily Mail. Det har också hävdats att ambulanspersonal skickats hem till Flack dagen innan hon hittades död då de var oroliga över hennes välmående. Men programledaren fördes inte till sjukhus.

Tidigare deltagarna sörjer

Efter Flacks plötsliga bortgång sörjer nu flera ”Love Island”-deltagare programledaren. Både Amber Rose Gill, vinnare av ”Love Island” 2019, och Tommy Fury som kom på andra plats har publicerat bilder på Flack på Instagram.

”En stödjande vän i en tid av behov. En fantastisk kvinna Jag har inga ord. Du kommer verkligen att saknas. Tänker på Carolines nära vänner och familj. Skickar kärlek till ALLA”, Amber Rose Gill på Instagram.

”Jag kan inte tro det jag har hört i dag. Helt förstört. Skickar så mycket kärlek till hennes familj. Vila i fred Caroline, flyg högt och Gud välsigne”, skriver Tommy Fury på Instagram.

Programmet ställdes in

Flack programledde inte den pågående säsongen av ”Love Island” eftersom hon om bara några veckor skulle upp i rättegång då hon står åtalad för att hon ska ha misshandlat sin pojkvän. 

Efter nyheten om hennes bortgång sattes det pågående programmet på paus. Söndagens avsnitt ställdes in, men tv-kanalen ITV berättar nu att måndagens program kommer sändas som vanligt.

https://www.instagram.com/p/B8mZy3nHRU2/https://www.instagram.com/p/B8mahkQnIwx/

HAR DU ELLER NÅGON I DIN NÄRHET SJÄLVMORDSTANKAR?

Är du närstående: Ta alltid självmordstankar eller planer på yttersta allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro, ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Ring alltid 112 om läget är akut.

BRIS vuxentelefon: 077-150 50 50.

BRIS – Barnens hjälptelefon: Tel: 116 111. 

www.bris.se

Jourhavande präst: Nås via 112.

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källor: www.mind.se och www.spesistockholm.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.