Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deltagaren tvingades lämna ”Big brother” – klädd i skyddsdräkt

Sami Jacobsson hos tandläkaren i full skyddsdräkt.Foto: TV4
För att undvika viruset fördes Jacobsson fram och tillbaka till tandläkarbesöket i full skyddsmundering.Foto: TV4
Foto: JAKOB DAHLSTRÖM / TV4

Sami Jacobsson lämnade ”Big brother”-huset för att besöka tandläkaren – i skyddsdräkt. 

För att undvika viruset fördes han fram och tillbaka till tandläkarbesöket i full skyddsmundering.

– Deltagare som behöver söka vård utanför Big Brother-huset bär skyddskläder och vi ser till att de inte sitter i något väntrum eller rör sig bland människor, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Förra veckan hade Sami Jacobsson, 25, ont i sin tand i flera dagar och till slut fick han besöka tandläkaren – men i full skyddsmundering. 

Några av ”Big brother”-deltagarna har varit inne i huset i över åtta veckor och världen utanför ser inte likadan ut som när de klev in i huset. Deltagarna är inlåsta i huset tills de blir utröstade, men det finns vissa undantag för att få gå ut ur huset och sedan komma tillbaka – tandläkarbesöket är ett av dem. 

TV4:s drag för att undvika corona-smitta

För att undvika att han smittades av viruset blev han förd till tandläkarbesöket i skyddsdräkt. Men Jacobsson är inte den enda deltagaren som iklädd full skyddsmundering fått uppsöka vård. Amilia Stapelfeldt stukade foten för drygt två veckor sedan och detsamma gällde för henne.

– Deltagare som behöver söka vård utanför Big Brother-huset bär skyddskläder och vi ser till att de inte sitter i något väntrum eller rör sig bland människor under besöket, skriver Joel Bendrick, exekutiv producent på TV4, i ett meddelande.

Han fortsätter:

– Vi kontaktar även aktuell vårdinrättning i förväg så de är förberedda och eventuellt kan hjälpa till.

Daniel Glasman: ”overkligt”

För en vecka sedan blev Daniel Glasman, 38, utröstad ur ”Big Brother”-huset, och för honom var det en chock att komma ut till en värld där coronaviruset satt sina spår. Deltagarna har fått berättat för sig hur läget med viruset är, men han var inte helt förberedd på hur det skulle vara.

– Och att kliva ut i en verklighet som jag visste om skulle vara annorlunda, jag kunde förstå det rationellt, men emotionellt så känns det overkligt att befinna mig i det, säger Glasman.

https://www.instagram.com/p/B-mKfVinm5J/

 

Skandalerna i årets ”Big brother”:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.