Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deltagaren sjuk i corona – TV4 kan tvingas göra om i sista stund

Ändringarna i "Idol 2020" – Nikki Amini berättar
Idol 2020 - topp 13, där 12 kommer tävla på fredag.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Caspar Camitz har Covid-19 och kommer inte tävla på fredag.Foto: ANNIKA BERGLUND / ANNIKA BERGLUND
Programledare Pär LernströmFoto: KARIN WESSLéN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Casper Camitz, 25, har bekräftad corona och kan inte tävla i ”Idol” på fredag.

TV4 har nu testat samtliga deltagare och kan tvingas att göra om programmet.

– Vi påminner ständigt de tävlande och gör vårt yttersta att minska smittspridningen, säger Louise Ekman, presschef, om det faktum att de tävlande kramar varandra i rutan.

På fredag drar den första fredagsfinalen i gång i Idol 2020. Men förberedelserna ser lite annorlunda ut denna gång, på grund av att Idoldeltagaren Caspar Camitz, 25, har testats positivt för corona.

Louise Ekman, presschef för TV4 bekräftar att ingen mer tävlande har blivit sjuk i Covid-19.

– Nej, det är ingen mer Idoldeltagare som har bekräftad Covid-19 i nuläget. Vi har även genomfört tester på onsdagsmorgonen för att säkerställa att alla är friska.

Under förra veckans kvalfinal kramades det en hel del under sändningen och många var närgångna med varandra, vilket fått många tittare att reagera.

”Får ständigt påminna Idoldeltagarna”

– Vi ska ha en säker arbetsplats och vidtar alla åtgärder för medarbetare. Vi påminner ständigt våra tävlande och gör vårt yttersta att minska smittspridningen.

Visste Idolerna om att de inte borde kramas och vara närgångna under sändningen i fredags?

– Idolerna är ett glatt och känslofyllt gäng så vi påminner dem ständigt om att tänka på riktlinjerna. Under boendet så hålls de separerade och de träffar enbart varandra.

Första fredagsfinalen är alltså nu på fredag och kommer genomföras med Folkhälsomyndighetens riktlinjer som TV4 menar att de följer.

– Vi arbetar aktivt för att minska smittspridningen och vi kommer ha extra fokus på de tävlande att de följer riktlinjerna.

Samtliga Idoler kommer tävla utom Caspar, vilket har väckt frågor huruvida produktionen behövt tänka om, ifall någon deltagare kommer åka ut eller inte.

– Alla andra deltagare är med på fredag, och vi ser fram emot att återkomma kring hur röstningen kommer gå till i veckans fredagsfinal, avslutar Louise Ekman.

 

Idol-Niklas svarar på kärleksfrågan alla ställer

”Idol”-deltagaren sjuk i corona 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.