I kvällens "Farmen" riktas fortsatt hård kritik mot både Storbonden och Gårdskarlen - för att de är för slöa och inte kan styra upp arbetet.I kvällens "Farmen" riktas fortsatt hård kritik mot både Storbonden och Gårdskarlen - för att de är för slöa och inte kan styra upp arbetet.
I kvällens "Farmen" riktas fortsatt hård kritik mot både Storbonden och Gårdskarlen - för att de är för slöa och inte kan styra upp arbetet.
Medan de andra sliter på gården, ligger de hemma och softar.Medan de andra sliter på gården, ligger de hemma och softar.
Medan de andra sliter på gården, ligger de hemma och softar.

Delar ut hot efter storbråk i Farmen

Publicerad

I kvällens "Farmen" riktas fortsatt hård kritik mot både Storbonden och Gårdskarlen - för att de är för slöa och inte kan styra upp arbetet.

Medan de andra sliter på gården, ligger de hemma och softar.

Samtidigt blir det uppstår bråk och hot under lunchen eftersom det fattas mat åt vissa när andra roffat åt sig.

I söndags hade "Farmen" premiär i TV4 - och redan har intrigerna varit många. Kritiken har vuxit mellan deltagarna.

I kväll stegras kritiken ytterligare mot storbonden Linnea Landström, 20, och gårdskarlen Alexander Vörös, 25, för att de är för slöa och inte har kontroll.

– Storbonden och den där gårdskarlen är väl inte de bästa jobbarna. Storbonden har jag inte sett jobba överhuvudtaget, så jag kan inte säga så mycket. Hon går mest och kollar. Jag har bara sett henne bära några plankor, säger Timmy Wargén, och fortsätter:

– De är lite slöa, jag hoppas att det blir förändring.

 

LÄS MER: De är med i Farmen 2017

 

Han antyder att han vill ha bort dem båda.

Även andra är kritiska.

– Linnea som storbonde visar sig inte speciellt mycket. Hon är väl inget ämne för en storbonde, säger Hans Ek, 61.

– Men jag förlåter henne för sin unga ålder, säger han vidare.

Under programmet blir det också oro i gruppen av den bristfälliga maten. Det saknas helt enkelt föda för att mätta alla hungriga deltagare.

– Det utbudet vi har i matväg är inte speciellt bra med tanke på att vi inte har något att bygga på, säger deltagaren Maria Settergren.

Oro över matbrist

I gruppen sprids panik och ångest över matbristen.

När någon försöker att roffa åt sig en till potatis vid middagsbordet hörs hot och varningar från andra.

– Jag varnar dig, skriker Maria Settergren.

Mitt under lunchen stormar hon ut från huset och ger sig i väg, missnöjd över att ha tappat kontrollen.

 

LÄS MER: Ilskan mot Farmen-Linnea efter myset

 

Emma Hagnell Cedendahl sammanfattar matkrisen.

– Maria blev lite upprörd över lunchen. Det fanns ju inte mat till alla. Det fanns väl mat till alla, men vissa tog mer än andra, säger hon och förklarar:

– Om någon klagar så brister det för henne.

Timmy Wargén ger sin syn på saken.

– Det är inte lätt att laga mat åt fjorton personer. Folk bara roffar åt sig, men det är mitt fel också. Jag tänkte inte på att det var tre grabbar som fattades.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag