Dede: Jag har inte haft sex sedan ingreppet

Publicerad
Uppdaterad
Nu berättar Denise Dede Lopez om sitt handikapp och rädslan för sex.
Efter en akutoperation har hon problem att kissa och fått nedsatt känsel i underlivet.
Jag har inte haft sex sedan ingreppet, säger hon.
Artisten Denise "Dede" Lopez opererades i början på juni för två diskbråck. Sångerskan och artisten Denise Lopez blev namnet på allas läppar när det avslöjades att hon hade ett förhållande med landslagsspelaren och Arsenal-proffset Fredrik Ljungberg. I början av juni opererades hon på grund av två diskbråck i ryggen. – Jag hade fruktansvärt ont. Nu har smärtan gett med sig, men fortfarande är inte allt bra, säger Denise Lopez.

Ingen känsel i skinkorna

Diskbråcken har nämligen lett till kraftiga känselbortfall. Hon var nära att bli förlamad och har fortfarande ingen känsel i skinkorna och i ena foten. – Det är oerhört tråkigt. Med lite otur kan menen vara bestående. Som om det inte räckte har även hennes underliv drabbats i sviterna efter diskbråcket. I början hade hon ingen som helst känsel där och var mycket rädd för framtiden: – Jag tänkte: "Tänk om jag träffar killen jag vill dela mitt liv med och måste berätta för honom att jag inte känner någonting." I dag är det bättre, jag har fått tillbaka 80 procent av känseln. Jag är verkligen inte den som hoppar runt till höger och vänster, men jag har inte haft sex sedan operationen.

Måste krysta

Svårast drabbad är urinblåsan. Impulserna som styr när Denise Lopez ska kissa är borta. Hon kan inte gå på toaletten som vanligt, utan tvingas krysta fram urinen. – Först kunde jag inte känna alls när jag skulle gå på toaletten, och det är fortfarande stora problem. Givetvis är det inte kul att inte kunna kissa ordentligt. Jag klarar mig, jag är tuff, snart ska jag på nytt börja med rehabiliteringsträning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag