Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Deckarförfattaren blir chef för Eurovision Song Contest

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Deckarförfattaren och förre SVT-chefen Martin Österdahl blir högste chef för Eurovision Song Contest.

Han tar över efter norrmannen Jon Ola Sand.

”Det är en stor ära att få den här möjligheten”, säger Österdahl i ett pressmeddelande.

Martin Österdahl har tidigare varit projektledare för Melodifestivalen och han var också exekutiv producent när Eurovision Song Contest arrangerades i Sverige 2013 och 2016.

Han har också jobbat som programdirektör på SVT – ett toppjobb han sa upp sig från för att satsa på en karriär som författare. Sedan dess har han givit ut thrillerböcker som ”Tio svenskar måste dö”, ”Be inte om nåd” och ”Järnänglar”.

Återvänder till tv-branschen

Nu återvänder han dock till tv-branschen när han tv-unionen EBU:s högst ansvarige chef för Eurovision Song Contest. Han kommer att ta över jobbet från norrmannen Jon Ola Sand efter årets upplaga av Eurovision som arrangeras i Rotterdam i maj.

”Eurovision Song Contest är världens största livemusikevent och det tv-program som har sänts längst. Dess förmåga att underhålla och ena människor över hela Europa är unik och något som man aldrig kan ta för givet. Det är en stor är att få den här möjligheten att jobba för dess fortsatta utveckling”, säger Martin Österdahl i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.