Debuterar i Melodifestivalen: ”Har aldrig stått på en scen”

Nykomlingarna i Melodifestivalen 2022
Lancelot Hedman Graaf tävlar i Melodifestivalen 2022.
Foto: OLLE SPORRONG
”Mina föräldrar har alltid varit väldigt stöttande i allt jag gör”, säger han om Magdalena Graaf och Magnus Hedman.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Lancelot Hedman Graaf under ”Let's dance” 2019.
Foto: OLLE SPORRONG

Lancelot Hedman Graaf gör debut i Melodifestivalen.

Men hur han ska förbereda sig inför tävlingen och rampljuset i Sveriges största musiktävling vet han inte riktigt själv. 

– Problemet är ju att jag aldrig har sjungit, jag har aldrig stått på en scen, säger han.

21-åriga Lancelot Hedman Graaf, som går under artistnamnet Lancelot är en av artisterna i Melodifestivalen 2022.

Han har tidigare gjort musik som duon Lance & Linton, men står nu på egna ben. Något som nästan är helt nytt för honom.

– Jag skickade faktiskt bara in låten för skojs skull för att få bekräftelse på låten, för att se vad de tyckte. Sedan tyckte de om den och ville ha med den.

”Låten är absolut personlig”

Han beskriver sitt bidrag ”Lyckligt slut” som en lugn låt inspirerad av 70-talsmusik i stil med Johnny Cash och Fred Åkerström. Fokuset ligger mycket på den personliga texten.

– Det är från en specifik händelse där jag kände en specifik sak. Låten är absolut personlig. Det är det enda jag kan skriva om, personliga upplevelser liksom. Jag har svårt att hitta på saker.

– Mitt personliga mål är bara jag hoppas jag kan beröra någon. Jag hoppas jag kan få någon att känna någonting. Det är mitt enda mål, jag tänker liksom inte att jag ska vinna eller så, fortsätter han.

Lancelot Hedman har även tidigare skrivit texter som berör personliga upplevelser kring missbruk och tid på behandlingshem. Han var nyligen med i realityprogrammet ”Behandlingen” där ett gäng kända svenskar försöker ta itu med sina missbruksproblem.

– Jag tar dag för dag och jag jobbar varje dag på min nykterhet. Men det är en daglig kamp, säger han om sitt nuvarande alkoholbruk.

Föräldrarnas stöd

Ett stöd har hela tiden varit föräldrarna Magdalena Graaf och Magnus Hedman.

– Mina föräldrar har alltid varit väldigt stöttande i allt jag gör. Det spelar ingen roll vad jag gör.

Snart står Lancelot på scenen inför miljonpublik i Sveriges största musiktävling. Men förberedelserna inför det hela är inget han lägger överdriven fokus på, menar han.

– Jag sitter bara som vanligt och plinkar med guran så får jag hoppas på det bästa. Jag har haft en spelning och det var för familj och vänner. Det är en ganska stor ”upgrade” att direkt hoppa till Melloscenen efter det. 

Lance Hedman öppnar upp sig om sitt missbruk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.