De värsta skadorna i "Fångarna på fortet" genom tiderna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En bröt båda fötterna, en annan skadade sig i en allvarlig fallolycka, och en tredje drabbades av en massiv blödning i buken.

Många stjärnor har skadats i samband med inspelningarna av "Fångarna på fortet" på Fort Boyard. Här är de några av de värsta skadorna genom tiderna.

En del visades inte för tittarna, utan klipptes bort.

1. Yvonne Ryding slet av korsbandet

Foto: Linus Hallsénius / TV4

Skönhetsdrottningen Yvonne Ryding skadade sig allvarligt i "Fångarna på fortet" år 2011. Hon föll under inspelningen och slet av det främre korsbandet. Flera månader senare hade hon fortfarande ont i knät.


2. Marcus Schenkenberg i fallolycka


Modellen Marcus Schenkenberg var med om en allvarlig fallolycka i "Fångarna på fortet" år 2010. Säkerhetsvajern, som skulle ta emot modellen när han kastade sig ut i luften, slets upp och stjärnan föll handlöst flera meter och landade med nacken i det hårda golvet. 

I programmet visades inte hur han låg på marken i svåra plågor, medan läkarna undersökte hans skador. Tävlingen kunde inte återupptas förrän flera timmar senare efter ett krismöte.

– Det hade varit katastrof om jag slog sönder ansiktet, sa Marcus Schenkenberg då.


3. Dermot Clemenger i svår olycka

Foto: Tv4 / OKÄND

Den svåra olyckan som inträffade under inspelningen av "Fångarna på fortet" var nära att kosta "Let's Dance"-profilen Dermot Clemenger livet. En våg sköljde över honom när han skulle skölja ur sitt cyklop i vattnet och han kastades ut i havet. Där försökte han få tag i ett rep – som fastnade mot hans hals.

– Jag minns att jag fick panik och insåg att jag var nära att stryka med, sa han efter händelsen.


4. Emil "HeatoN" Christensen skar upp handen


Dataspelsproffset Emil "HeatoN" Christensen skar upp handen under en av utmaningarna i "Fångarna på fortet". Något som fick lagkamraten Anna Book att drabbas av panik.

– Han blöder, han har gjort sig illa. Han blöder jättemycket i handen, det bara forsar blod. Det var helt rött, ser du fingret det bara pulsar där, sa hon i programmet.

Emil "HeatoN" Christensen togs om hand av fortets sjukvårdsteam som fick sy några stygn.


5. Rickard Söderberg krossade axeln


År 2015 tävlade operasångaren Rickard Söderberg tillsammans med bloggaren Kissie och skidåkaren Per Elofsson. Han hade fått i uppdrag att parera ett roterande golv i en cell för att hitta en nyckel – men då var olyckan var framme.

– Golvet roterade fortade och fortare och till slut föll jag med väldig fart och landade på axeln, sa Rickard Söderberg då.

Operasångaren föll handlöst i golvet och fördes till sjukhus med ambulansbåt med en krossad axel som opererades.6. Magdalena Kowalczyk skar upp armbågen


Thaiboxaren Magdalena Kowalczyk skadade sig i "Fångarna på fortet" år 2011. Hon ramlade på ett löpband i en av utmaningarna och skar upp armbågen. Fortets sjukvårdsteam fick rycka in, men thaiboxaren övertalade dem att inte sy.

– Jag har ärr som jag kommer ha för resten av livet. Men några smällar får man ta, sa hon då.


7. Tina Leijonberg bröt båda fötterna

Foto: / TV4

Sommaren år 1996 tävlade Tina Leijonberg på Fort Boyard. Hon skulle hoppa ner i en strumpa i en av utmaningarna, men missbedömde avståndet och bröt båda fötterna vid fotknölarna. Sångerskan fördes till sjukhus med helikopterambulans och opererades. Efter olyckan fick hon sitta i rullstol i tre månader och sedan följde sex månader på kryckor.


8. Anna Book drabbades av massiv blödning


Anna Book kollapsade under inspelningen år 2016 och fördes akut till sjukhus med ambulanshelikopter. Artisten svimmade och kräktes efter utmaningarna.

– Det kändes som att jag skulle dö, så pass illa var smärtan. Ingenting hjälpte, det hjälpte inte att ge mig morfin eller någonting, sa Anna Book då.

På sjukhus visade det sig att hon drabbats av en massiv blödning i buken.


9. Sara Lumholdts hud brändes bort 


År 2010 tävlade sångerskan Sara Lumholdt i "Fångarna på fortet". Den förra A-teens-medlemmen Sara Lumholdt fick svåra brännsår på båda smalbenen när hon halkade ner från rep på fort Boyard. Hon fick genast läkarvård och de stora såren lades om för att hon inte skulle drabbas av en infektion.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.