Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De var bäst i kvällens ”Så mycket bättre”

Fem händelser som skapat rubriker genom åren i "Så mycket bättre"
Expressen Maria Brander betygsätter artisternas tolkningar.

Hur bra vara egentligen artisternas tolkningar i lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre”? Expressens Maria Brander ger sina getingbetyg.

Danny

Foto: TV4

”Du vet att jag gråter”

Låten från Petters banbrytande debut ”Mitt sjätte sinne”, når en ny nivå av hjärtekross hos Danny. Rap blir till intensiv r’n’b med inslag av både gospel och trap, samt ett ursinne i botten. Men produktionen är lite för slick för att helt spegla känslorna.

Niklas Strömstedt

Foto: TV4

”Jag kan gilla”

Henrik Dorsin-poäng för att Strömstedt kommer ihåg den ordstinna texten. Musikaliskt händer inte mycket. Det är orden som är grejen, och Strömstedt får in både finurliga rim och eleganta kängor mot den nya eliten, i sin klipska version av ”Jag mår illa”.

Petter

Foto: TV4

”Jag lovar”

Petter har lagt på ett riktigt snygg beat och en medryckande sampling från Titiyos originallåt. Men djupast når rapparens djupt personliga text om att familjekärlek från generation till generation, och hans gråtspruckna röst. Petters starkaste hittills!

 

Magnus Uggla

Foto: TV4

”På egna ben”

Med tanke på Ugglas sångbegränsningar, så gör han smarta val. Det här är inte ett Bryan Adams-original till Carola. Det gjordes nämligen till Juice Newton, och Uggla drar här mer åt den rockigheten och fortsätter mot åttiotalets arena-klapp och näve i luften.

Titiyo

Foto: TV4

”Evighet”

Titiyo utmanar Tomas Andersson Wij som tolkare av ”Evighet” och lyckas få in nya dimensioner i låten. I svart gospelskrud adderar Titiyo den där Kleerup-känslan och gör en mörkare mer suggestiv, nästan förhäxande, version av Carolas episka schlager. 

 

Carola

Foto: TV4

”The day I die”

Det är lite speciellt, men ändå en Carola-upplevelse deluxe: Innerlighet! Yviga scenrörelser! Vibrato och en text som kan tolkas religiöst. Miss Li:s poppighet blir här till rockig powerballad där Carola rentav drar lite åt raspigt mogen Bonnie Tyler.”Du vet att jag gråter”

Hör sexfrågan mitt under lunchen i ”Så mycket bättre”

Hör sexfrågan mitt under lunchen i ”Så mycket bättre”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.