De tio mest spelade filmlåtarna på Spotify

Publicerad

"I see fire".

Det är den mest spelade låten från en film de senaste tolv månaderna på Spotify.

Två?

Pharrell Williams Oscarnominerade "Happy".

Det är visserligen Smaugs ödemark, men det samma kan man inte säga om Ed Sheerans låt "I see fire", för det är nämligen det mest spelade filmspåret på Spotify under de senaste tolv månaderna.

Bland de övriga låtarna på listan finns bland annat Pharrell Williams "Happy" från "Dumma mej 2", "No church in the wild" och "Young and beutiful" från "The Great Gatsby" som två låtar från Disney-filmen "Frost".

 

HÄR ÄR DE TIO MEST SPELADE FILMLÅTARNA DE SENASTE TOLV MÅNADERNA:

 

1. Ed Shearan – "I See Fire" ("The Hobbit: Smaugs ödemark")

2. Pharrell Williams – "Happy" ("Despicable Me 2)

3. 2 Chainz, Wiz Khalifa – "We own it" ("The Fast & Furious 6")

4. M83 – "Midnight City" ("Warm Bodies")

5. Lana Del Rey – "Young and Beautiful" ("The Great Gatsby")

6. Jay Z & Kanye West – "No Church in the Wild" ("The Great Gatsby")

7. Kanye West - "Stronger" ("The Hangover Pt. III")

8. Frank Ocean – "Super Rich Kids" ("The Bling Ring")

9. Indina Menzel – "Let It Go" ("Frozen")

10. Kristin Bell & Indina Menzel – "For the First Time in Forever" ("Frozen")

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag