Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: De tar över Let's Dance i TV4

Petra Mede och David Lindgren nya programledare för TV4-succén i vår.
Tidigare programledarduon Tilde de Paula och David Hellenius.
Foto: OLLE SPORRONG
Petra Mede och David Lindgren tar över Let's Dance.
Foto: TV4 / TV4
Programledaren Jenny Alversjö testade Petra Mede och David Lindgrens danskunskaper.
Foto: TV4 / TV4

Petra Mede, 50, och David Lindgren, 38, leder ”Let's dance” säsongen 2021. 

Det tillkännagavs i TV4:s ”Nyhetsmorgon” under lördagen. 

– Det är ett drömprojekt, säger Petra Mede till Expressen.

Tidigare duon David Hellenius och Tilde de Paula Eby lämnade dansprogrammet efter förra säsongens final.

Det var i finalen av vårens säsong av ”Let's dance” som programledarduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby meddelade i direktsändning att de inte återvänder som programledare 2021. David Hellenius hade då lett dansprogrammet sedan starten 2006, tillsammans med först Agneta Sjödin, sedan Jessica Almenäs och slutligen Tilde de Paula Eby.

Expressen kunde tidigare i september avslöja att Petra Mede var högaktuell för att ta över som programledare. Nu står det alltså klart att hon tillsammans med David Lindgren tar över programledarskapet inför kommande säsong. 


I ”Nyhetsmorgon” avslöjar David Lindgren att han försökt få med Petra Mede på danskurser, som del i uppladdningen för de nya programledarna. 

– Jag försöker få med henne på dansklasser på torsdagar, säger han.

”En megasuccé”

Petra Mede och David Lindgren menar att det är ett ärofyllt uppdrag att få ta över ett sådant folkkärt program som ”Let's dance”.

– Det känns jätteroligt att få ta över det här programmet, ett program som varit en sådan megasuccé i så många år och ta vara på det. Men också kunna göra våran touch på det, David Lindgren.

– Vi är så tacksamma för allt som har varit, att få kliva in i ett program som är så omtyckt och etablerat, fyller Petra Mede i.

Än är det några månader kvar till premiären, men duon hintar redan nu om vad tv-tittarna kan förvänta sig.

– Vi kan lova att det blir minst en pas de deux mellan mig och Petra. Det är när man dansar tillsammans, oftast klassisk balett, säger David Lindgren skämtsamt.

Se också:

”Soldoktorn” coronasjuk under ”Let's dance”.
Därför valde David Hellenius att sluta leda ”Let's Dance”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.