Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Suzanne Reuter och Björn Kjellman tar över efter Loa Falkman i Ica-reklamen

Nu står det klart att Björn Kjellman blir nya ”Ica-Stig” och Suzanne Reuter blir ”Ica-Stina”.
Björn Kjellman.
Foto: ICA / Skärmdump
Foto: PETER GEHRKE / ICA
Suzanne Reuter och Björn Kjellman som Ica-Stina och Ica-Stig.
Foto: Pressbild / Ica

Nu har Ica-butiken fått nya handlare: Björn Kjellman och Suzanne Reuter spelar rollerna som ”Ica-Stig” och ”Ica-Stina” i de hyllade reklamfilmerna. 

Stina är Stigs världsvana storasyster som äger 51 procent av butiken. 

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i Ica-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare i dag, säger Suzanne Reuter i ett pressmeddelande.

Nu står det klart vilka som tar över klassiska reklamrollen Ica-Stig efter Loa Falkman – och det blir dubbelt upp. 

Skådespelarna Suzanne Reuter och Björn Kjellman blir båda nya chefer i butiken. 

Suzanne Reuter tar rollen som Björn Kjellmans världsvana storasyster i de nya reklamfilmerna. 

Suzanne Reuter som Ica-Stina.
Foto: ICA / Skärmdump

Ica-Stina är Stigs världsvana syster som vill styra butiken

Efter att ha rest runt i världen kommer hon tillbaka för att göra anspråk av sitt 51-procentiga aktieinnehav i butiken och hon kommer att ha mycket att säga till om, enligt ett pressmeddelande från Ica. 

– Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i Ica-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare i dag. Så det här ser jag fram emot, säger Suzanne Reuter i pressmeddelandet. 

Björn Kjellman ser fram emot att få sätta sin egen prägel på rollen som lillebror Ica-Stig. 

– Det känns väldigt spännande att ta sig an den här rollen som mina kolleger gjort så bra de senaste 19 åren. Jag hoppas kunna göra min egen tolkning utan att klanta till det fullständigt, säger Björn Kjellman i pressmeddelandet. 

Det är två av Sveriges mest kända och omtyckta skådespelare som nu kommer bossa över butiksgolvet. 

– Att valet föll på just Björn och Suzanne var för att de, förutom att vara några av Sveriges bästa och mest välmeriterade skådisar, har en underbar komisk timing som vi tror och hoppas kommer underhålla svenska folket, säger Josefin Lundmark, marknadsdirektör Ica Sverige. 

Björn Kjellman nekade till att han skulle bli nya Ica-Stig

 Så sent som i fredags frågade Expressen Björn Kjellman om han skulle ta över rollen och svaret blev då: 

– Nej det kommer jag inte göra, men det hade ju varit ett drömgig. 

Årets sista Ica-reklam blev Loa Falkmans sorti. När karaktären ”Cindy” ber Ica-Stig om hans nyårslöfte vänder han sig mot kameran och säger: 

– Något slags löfte har jag faktiskt. Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner att det kanske har blivit dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla och in med det nya, säger han.

I ett sms till Expressen skrev Loa Falkman att han kommer att fortsätta följa Ica-reklamerna med glädje, trots att han nu lämnat över stafettpinnen.

”Tiden går fort, ett år blev sex. Det har varit roligt att vara en del av Ica-familjen”.

Det ska Loa Falkman göra nu

Matvarukedjans populära reklamfilmer började sändas i november 2001. Endast Paul Tilly, 47, har medverkat sedan start i rollen som ”Ica-Ulf”. 2007 blev Ica-reklamerna utnämnd till den längsta reklamserien i världen och hamnade därmed i Guinness rekordbok.

Loa Falkman tog över rollen som Ica-Stig efter Hans Mosesson, 76. Företrädaren slutade 2015 efter 13 år i rutan.

– Allting har ju sin tid och i samband med att vi pratade med reklambyrån och Ica, flaggade de för att det finns planer på att fortsätta med reklamfilmen i tio år till. Då tänkte jag att nej, nu lämnar jag över stafettpinnen till någon annan, sa Hans Mosesson till Expressen då.

Den sista reklamfilmen spelades in strax innan jul och har nyårstema. Loa Falkman, 73, har flera saker inplanerade under det kommande året, bland annat ”Chess” på Arenan i Helsingborg och ”Orpheus i underjorden” på Malmö opera.

Lidls pik till Ica: ”Välkommen in Stig”

I ett inlägg passar nu Lidl på att ge en skämtsam pik till den konkurrerande butikskedjan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.