De ställer frågan: "Vem är fulast?"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Josefin Crafoord och Erik Ekstrand leder programmet "Vem är snyggast i klassen".

Snart kommer ett nytt ungdomsprogram, från 15 år, som går ut på att bedöma vem som är snygg och vem som är ful.

De tävlande kan vinna upp till 10 000 kronor.

- Varför är utseendet så mycket fulare att jämföra än folk som är med i frågesportprogram eller idol?, säger TV400:s producent, Crille Andersson till Expressen.se.

Snart kommer "Snyggast i klassen" på TV400. Det är ett underhållningsprogram där ungdomar sätter sitt och andras utseende i fokus. Unga kärlekspar ska bedöma hur deras utseende står sig i konkurrens med andras och programledare är Josefin Crafoord och Erik Ekstrand. 

Pengar på spel

 Pengar står på spel, 10 000 kronor, och enväldig domare är den röstande publiken om vem som är snygg och vem som är ful.  - Det är ett lekprogram som går ut på att jämföra folks utseende. De ska jämföra sig själva mot en annan och sedan säga om de är snyggare än personen på bilden, säger Crille Andersson, producent för programmet.  Bilderna är hämtade från skolkataloger och det är publiken som sedan avgör om personen i studion vinner pengar eller inte. I dag finns det många unga pojkar och flickor som känner sig både fula och osäkra? Blir det bättre med sådant här program? - Deltagarna själva tycker ju att det är kul att vara med så klart. Däremot är det väldigt provocerande att prata om utseende och jämföra folks utseende som i dag anses vara jättefult. Så jag har redan märkt av att folk har reagerat kraftigt på det här, men jag tycker bara att det är ganska intressant. 

Ingen skillnad

 Dessutom tycker han inte att det är någon större skillnad än folk som är med i frågesportprogram eller "Idol". - Jag gör det här för att det är ett intressant ämne att  ta upp och för att det är så fult att ta upp i Sverige. Ungdomar läser skvallertidningar varje dag och jämför folk. Det är inte den som är snyggast som vinner och programmet är ingen skönhetstävling alls. Utan det handlar om att känna till normerna och våga att sätta sitt ego på spel. Det kan vara vem som helst som vinner.

Expressen.se har utan resultat även sökt Josefin Crafoord för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.