Ted Gärdestads liv blir film. Foto: PER KAGRELLTed Gärdestads liv blir film. Foto: PER KAGRELL
Ted Gärdestads liv blir film.  Foto: PER KAGRELL
Adam Pålsson ska spela huvudrollen i filmen om Ted Gärdestad. Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN / FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLANOVA FILMAdam Pålsson ska spela huvudrollen i filmen om Ted Gärdestad. Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN / FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLANOVA FILM
Adam Pålsson ska spela huvudrollen i filmen om Ted Gärdestad.  Foto: FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLAN / FOTO: OLA KJELBYE ©2017 STELLANOVA FILM
Jonas Karlsson spelar i filmen om Ted Gärdestad. Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSENJonas Karlsson spelar i filmen om Ted Gärdestad. Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Jonas Karlsson spelar i filmen om Ted Gärdestad.  Foto: MICHAELA HASANOVIC / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Happy Jankell. Foto: EXPRESSENHappy Jankell. Foto: EXPRESSEN
Happy Jankell.  Foto: EXPRESSEN
Maria Kulle. Foto: JULIA DANSARIEMaria Kulle. Foto: JULIA DANSARIE
Maria Kulle.  Foto: JULIA DANSARIE

De spelar i filmen om Ted Gärdestad

Publicerad

Filmen om Ted Gärdestads liv håller på att spelas in.

Medan titelrollen spelas av Adam Pålsson, har nu fler stora skådespelarnamn avslöjats i samband med filmen.

Till ensemblen ansluter sig Jonas Karlsson, Happy Jankell och Maria Kulle.

Ted Gärdestads liv blir film, med "Torka aldrig tårar utan handskar"-skådespelaren Adam Pålsson i huvudrollen som Ted. 

Medan filmen håller på att spelas in så avslöjas nu flera av de andra skådespelarna i den kommande filmen.

Brorsan Kenneth Gärdestad spelas av Peter Viitanen, och Ted Gärdestads mamma Margit spelas av skådespelaren Maria Kulle. Rollen som pappa Arne axlas av Johan Hedenberg.

Povel Ramel och hans familj kommer också vara med i filmen, och medan Povel Ramel spelas av Dan Johansson, kommer rollen som hans fru Susanna Ramel att axlas av hennes riktiga dotter - Lotta Ramel. Men eftersom unga Lotta Ramel också är med i filmen, kommer den rollen i sin yur att spelas av Happy Jankell.

 

LÄS MER: Brodern om Ted Gärdestads sjukdom

 

Janne Schaffer är med i filmen om Ted Gärdestad

 

LÄS MER: Så lik är är skådespelaren Ted Gärdestad i nya filmen

 

De välkända profilerna Stikkan Andersson, Benny Andersson och Janne Schaffer är alla med i filmen, och spelas av Jonas Karlsson, Edvin Bredefeldt och Gustav Orvefors.

Ted Gärdestads bror Kenneth Gärdestad, som skrev texterna till Ted Gärdestads musik, har ett finger med i den kommande filmen, och har bland annat bidragit med anekdoter under manusskrivandet.

– Ted brukade säga att en dag utan kärlek är en förlorad dag. Det är fantastiskt att Teds liv och verk nu kan fortsätta spridas och visas upp för en ny generation som kanske bara hört musiken men inte känner till personen Ted Gärdestad så väl, har Kenneth Gärdestad sagt i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag