Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De spelar för sin omkomna bandmedlem

Jämtlänska Jannez spelar i Dansbandskampen på lördagkvällen. Foto: Anna Hållams
Efter 31 år tillsammans avled bandets basist i en tragisk mc-olycka förra året. I kväll spelar Jannez för sin förlorade bandmedlem.
- Han finns med som en medlem i våra tankar hela tiden, säger trummisen Kjelle Danielsson.

Jannez är det band i Dansbandskampen som har varit i branschen längst. Medlemmarna kommer från samma lilla by i Jämtland och har spelat ihop sedan högstadiet.
8 juni 2007 var bandets basist Richard Holm på väg till den väntande turnébussen med sin Harley Davidson. På motorcykeln hade han med sig sin packning som skulle med på turnén.
- Det visade sig efteråt att ett spännband från hans ryggsäck hade åkt in i hjulet och slitit av honom från motorcykeln, säger gitarristen Jan Oscarsson.

"Det var en chock"
Richard Holm hittades död bara 200 meter ifrån sitt hem.
- Det var en chock. Vi visste inte om vi överhuvudtaget skulle kunna fortsätta som ett band utan Richard, säger Oscarsson.
Det krävdes en paus och många funderingar och grubblerier på framtiden.
- Vi hade varit samma medlemmar sedan vi var 12 år. Tänk dig själv hur det påverkade oss när en av oss rycktes ifrån oss, säger Kjelle Danielsson.

Övertalades av familjen
I slutändan var det Richards familj som övertalade bandet att fortsätta och i dag har Jannez fått en ny medlem i basisten Jörgen Sandström.
- Vi tror att han hade velat det. Han får fixa så att det går bra för oss nu i tävlingen. Det är han skyldig oss, säger Kjelle.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!