Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De ska ersätta Bengt Magnusson i TV4

Peter Lindgren.Foto: Robban Andersson
Anna Lindmarker.Foto: Suvad Mrkonjic
Anders Kraft.Foto: Cornelia Nordström

Bengt Magnusson är sjukskriven under behandlingen mot testikelcancern.

Då hoppar Anna Lindmarker och Peter Lindgren in och ersätter nyhetsankaret.

– Jag längtar mycket efter Bengt, han är en kompis jag saknar varje dag på jobbet, säger Anna Lindmarker.

Det för Aftonbladet som Bengt Magnusson berättade om cancerdiagnosen.

Den folkkära TV4-profilen har genomgått en operation efter att ha drabbats av testikelcancer. För tillfället behandlas nyhetsankaret med cellgifter.

– Det var ju inte det beskedet jag hade räknat med. Men sedan rullade allt på med en väldig fart och jag hamnade på Radiumhemmet, där jag fick rätt lugnande besked: Att det här är en cancer med en god prognos, säger han.

 

 

LÄS MER: Bengt Magnusson drabbad av cancer

 

 

Bengt Magnusson är nu sjukskriven från jobbet på TV4 på obestämd tid.

– Jag känner mig ganska pigg efter omständigheterna. Hittills har jag egentligen inget specifikt att peka på som har försämrats med hur jag mår, säger han till Aftonbladet.

På kanalen stöttar man sin kollega genom den tuffa tiden.

Man har också plockat in flera ersättare för den folkkära profilen under nyhetssändningarna.

Det är rutinerade nyhetsankarna Anna Lindmarker, Ulrika Nilsson, Anders Kraft och Peter Lindgren som tar över Bengt Magnussons pass.

– De har täckt upp för Bengt den senaste månaden och fortsätter att göra det så länge som det behövs, säger Anders Edholm, pressansvarig på TV4.

– Vi ersätter honom inte, det är viktigt att säga. Vi hoppar in för varandra och det har vi alltid gjort. Det är som att vi kommit till slutspel och den starkaste spelaren är skadad, då gäller det att kliva fram. På ett personligt plan känns det här jobbigt som kollega och vän, säger Anders Kraft.

Peter Lindgren lider med Bengt Magnusson.

"Jag kan bara säga att jag verkligen lider med Bengan och hoppas att han är tillbaka snart. Varje gång någon som man känner drabbas av sådant här inser man vad som är viktigt här i livet; jag vet låter som en floskel men så är det. Jag vet faktiskt inte hur vi täcker upp under Bengans sjukskrivning, själv åker jag till USA några veckor på en tidigare inplanerad researchresa inför presidentvalskampanjen. Det viktiga nu är att behandlingen biter och att han snart blir bättre" skriver Peter Lindgren i ett mejl.

Anna Lindmarker saknar sin kollega.

– Jag längtar mycket efter Bengt, han är en kompis jag saknar varje dag på jobbet. Han oerhört viktig för nyheterna och vi har väldigt kul på vår redaktion, han är en väsentlig del av den. Jag hoppas att han kommer tillbaka jättefort, säger hon.

Anders Oxelström är chef för TV4 Nyheterna.

– Det finns bara en Bengt, men vi har också andra kompetenta och uppskattade nyhetsankare som kommer att arbeta under den tid då Bengt är sjukskriven. Det blir inga nya profiler i våra nyhetsprogram, säger han.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.