Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De leder Musikhjälpen 2022 – Oscar Zia tillbaka

Dantes pik mot Oscar Zia: ”Du förnekar det?”
Oscar Zia.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Klas Eriksson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Tina Mehrafzoon.
Foto: Privat
Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia är programledare för årets upplaga av ”Musikhjälpen”.
Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio

”Musikhjälpen” är tillbaka 12 december.

Det är också Oscar Zia, som precis som i fjol kommer att programleda ”Musikhjälpen” under en vecka tillsammans med Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson.

– Jag älskar Musikhjälpen och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt, säger Zia i ett pressmeddelande.

”För en tryggare barndom på flykt från krig” är årets parroll för ”Musikhjälpen”, som går in på det femtonde raka året.

Den här gången är det Kungstorget i Göteborg som är skådeplatsen för glasburen där programledarna låses in för att sända 144 raka timmar radio och tv, i samarbete med Sveriges Radio och SVT.

– Jag älskar Musikhjälpen och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världen ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt, säger Oscar Zia, som precis som förra året är en av programledarna.

Komiker och P3-programledare

Oscar Zia ackompanjeras av komikern Klas Eriksson och P3-programledaren Tina Mehrafzoon som var engagerad i ”Musikhjälpen” redan förra året när hon i egenskap av reporter på fältet.

– Jag har träffat barn på flykt och sett hur otryggheten gjort att de slutat leka, skratta och drömma. Hur ska vi kunna ha en ljus framtid om barn inte kan drömma?, säger Tina Mehrafzoon.

”Musikhjälpen” 2022 sänds i 144 raka timmar – en vecka i sträck – mellan 12 och 19 december.

Ur arkivet: ”Musikhjälpen” drog in 54 miljoner kronor

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.