Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De gästar ”Musikhjälpen”

Victor Leksell, Veronica Maggio och Miriam Bryant är några av gästerna som spelar i årets upplaga av ”Musikhjälpen”.

Den 12 december är det dags för programledarna Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson att gå in i ”Musikhjälpens” sedvanliga glasbur – denna gång placerad på Kungstorget i Göteborg. Framför trion ligger 144 radiotimmar på temat ”För en tryggare barndom på flykt från krig”– och under veckan kommer över 40 artister att komma till buren för att spela live.

Victor Leksell, The Tallest Man On Earth, A36 och Veronica Maggio och Miriam Bryant är några av artisterna. Bland gästerna som får hälsa på i buren finns bland andra Marie Agerhäll, Filip Dikmen, Madeleine Eliza och Torbjörn Averås Skorup.

Som vanligt arrangeras också ett stort antal tävlingar och auktioner att bjuda på under programmets gång. I år finns bland annat chansen att ropa hem en skidlektion med Charlotte Kalla och en helg i Vemdalen.

Det är 15:e gången ”Musikhjälpen” arrangeras. I fjol samlades 54 miljoner kronor in till Radiohjälpen för välgörande ändamål.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.