Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De ersätter Hamid Zafar och Frida Boisen i ”På spåret”

Precis som med allt annat påverkas ”På spåret” av coronapandemin.
”På spåret” stoppade två avsnitt efter avslöjandet om Hamid Zafars antisemitiska kommentarer.
Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL
Louise Epstein och Thomas Nordegren tävlar i stället.
Foto: BO HÅKANSSON
Frida Boisen skulle tävla med Zafar i SVT.
Foto: FREDRIK PERSSON /TT / TT NYHETSBYRÅN

SVT valde att stryka ”På spåret”-avsnitten med Hamid Zafar efter avslöjandet om hans hatiska inlägg. 

Nu meddelar kanalen att två nya avsnitt kommer spelas in – med SR-profilerna Louise Epstein och Thomas Nordegren som ersättare. 

– SVT har sagt att jag är högaktuell för nästa år i alla fall, säger Frida Boisen som skulle ha tävlat med profilen, efter beskedet. 

Hamid Zafar tävlade i kommande säsongen av ”På spåret” tillsammans med författaren och föreläsaren Frida Boisen. 

Men efter DN:s avslöjande om att han under pseudonym skrivit hatiska inlägg om judar och homosexuella i flera års tid meddelade SVT att de stryker de två redan inspelade avsnitten. 

– Det är självklart helt rätt beslut av SVT att stryka de här programmen. Allt annat hade varit otänkbart. Vi står för helt motsatta värderingar, Hamid och jag, sa Frida Boisen. 

Även SVT kallade beslutet att stryka avsnitten för ”självklart”. 

De ersätter Hamid Zafar i SVT:s ”På spåret”

Nu står det klart att SVT kommer spela in två nya avsnitt där Sveriges radio-profilerna Louise Epstein och Thomas Nordegren ersätter. 

– Det har varit en intensiv fredag och helg för att lösa det här. Nu har vi bestämt att återvändarna Thomas Nordegren och Louise Epstein ska komma in och möta de två lag som tävlade mot Hamid Zafar och Frida Boisen, säger Christina Hill, programchef på SVT Göteborg, till SVT Väst. 

Den nya tävlande duon ställs mot samma motståndare som Frida Boisen och Hamid Zafar: Sanna Lundell och Plura Jonsson samt Sarah Abadi och Johan Glans.

– Det känns ju förstås väldigt tråkigt för egen del att jag missar den här avgången. Men jag förstår att SVT hamnat i en knepig situation. Jag hoppas jag får plats i en kupé nästa år och att man blir placerad bredvid en bra partner, säger Frida Boisen. 

I samband med avslöjandet om de hatiska inläggen sa Hamid Zafar till Expressen: 

– Det är åsikter som jag inte står för i dag, och för alla de som känt sig illa berörda av de åsikterna ber jag så hemskt mycket om ursäkt.

Boisen om beslutet: ”Jag hade sett fram emot det”

– Jag hade sett fram emot det och jag älskar programmet. Känns tråkigt att inte få tävla. Men jag är glad att de strök programmen som spelats in, säger Frida Boisen, efter beskedet och fortsätter:

– SVT har sagt att jag är högaktuell för nästa år i alla fall.

Frida Boisen: ”Jag är förkrossad”

Tävlade med Hamid Zafar i SVT:s ”På spåret”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.