De blir juryn i X-factor

Publicerad

Marie Serneholt går direkt från schlager till TV4:s talangtävling

Expressen kan i dag berätta vilka de fyra jurymedlemmarna i "X-Factor" blir:

Marie Serneholt, Orup, Andreas Carlsson och Ison från Ison & Fille är klara för programmet.

- Det är ju onekligen spännande namn allihop, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent på TV4, som dock varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna.

I höst börjar TV4 sända "X-Factor", talangtävlingen som tar över efter malpåselagda "Idol". Programmet är ett framgångsrikt format från England och den dyraste satsningen i TV4:s historia.

Expressen har tidigare berättat att förra Idoljurymedlemmen Andreas Carlsson, 38, blir en av jurymedlemmarna. I dag kan vi presentera de resterande tre.

"Passar grupperna"

De är nyss schlager­utslagna Marie Serneholt, 28, poplegendaren Orup, 53, och Ison, 31, från hiphopduon Ison & Fille.

De som går vidare från auditionturnén delas på ett boot camp in i olika kategorier och varje jurymedlem får en kategori att ansvara för i uttagningsmomentet. De blir sedan deras coacher. Kategorierna är killar, tjejer, över 30 år och grupper.

- Juryn har valts ut för att passa de grupperna, säger en annan källa till Expressen.

Pelle Porseryd på TV4 vill varken bekräfta eller dementera Expressens uppgifter.

- Jag har inga kommentarer innan vi presenterar det officiellt, säger han.

Dessutom tillkommer fler stora kändisar. Ett av momenten i programmet är Judges houses. Där tar varje jurymedlem sina artister till en utvald plats för att ge dem intensiv coachning inför deras sista audition. Enligt uppgift till Expressen är det så gott som klart med flera stora artister eller producenter som gästexperter i det momentet.

Fler stjärnor

Är den biten klar, vilka internationella stjärnor som kommer att dyka upp?

- Ingenting är spikat än så länge, men flera väldigt spännande namn är på tal där också. Om den delen kommer att ske i Sverige eller utomlands är lite beroende på. Det är scheman som ska synkas och så vidare, säger Pelle Porseryd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag