Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De blir årets vintervärdar i P1

Anders Hansen.Foto: OLLE SPORRONG
Stina Wollter.Foto: /IBL / /IBL
Petra Mede.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lyssnarna har fått rösta bland sina favoriter – och bestämt vilka Sommarvärdar som nu år chansen att hålla ett prat i ”Vinter i P1”.

”På spåret”-domaren Fredrik Lindström, Sveriges mest älskade läkare Anders Hansen och TV4-programledaren Petra Mede är några av årets vintervärdar.

De har alla gjort succé med sina sommarprat i ”Sommar i P1” – och nu har de blivit framröstade till att hålla ett vinterdito.

På torsdagen presenterade P1 vilka profiler som lyssnarna har önskat ska hålla i ett ”Vinter i P1” i mellandagarna, och det är en blandad skara.

”På spåret”-domaren och komikern Fredrik Lindström inleder årets ”Vinter i P1” på juldagen, med att berätta om forna jultraditioner. Dagen därpå är det konstnären Stina Wollter som tar till orda igen.

Madeleine In Hwa Björk var årets lyssnarvärd i ”Sommar i P1” i somras, och hennes gripande historia om att som adopterad få veta att det hon trott sig veta om sin bakgrund varit en lögn berörde svenska folket. Nu har hon röstats fram av lyssnarna igen, och ska hålla även i ett vinterprat, där hon planerar att lyfta andras adoptionsberättelser.

Sveriges favoritläkare Anders Hansen höll det mest lyssnade ”Sommar i P1”-programmet i år, och det är ingen större förvåning att lyssnarna har röstat fram honom som vintervärd.

Populära programledaren Petra Mede har varit både sommarvärd och vintervärd tidigare – och återvänder nu igen till ”Vinter i P1”.

– Jag ska prata om 19-åriga filosofer och religiösa äppelfarmare. Om Grieg och Greg. Och om den där hisnande känslan som man kan få av att leva, säger Petra Mede i pressmeddelandet.

Miljöprofessorn Johan Rockström avslutar ”Vinter i P1” på nyårsdagen, och bjuder in lyssnarna till ”Sanningens år 2020”.

– Fem år efter att vi i Paris lovade att lösa klimatkrisen och antog FN:s Agenda 2030, rör vi oss fortfarande längs katastrofens väg. Nu har vi nått året då världen måste öka takten, säger Rockström om sitt kommande vinterprat.

VINTER I P1 – HELA LISTAN

25/12 Fredrik Lindström – programledare, författare, komiker

26/12 Stina Wollter – konstnär, programledare, författare

27/12 Madeleine In Hwa Björk – socionom

28/12  Caroline Farberger – vd

29/12  Olof Wretling – skådespelare

30/12 Anders Hansen – överläkare i psykiatri, föreläsare, författare

31/12 Petra Mede – skådespelare, komiker, programledare (direktsänds)

1/1 Johan Rockström – professor, forskare, föreläsare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.