Charlotte Perrelli är en av artisterna på nästa års "Diggiloo"-turné. Foto: Rickard Nilsson / Exp
Charlotte Perrelli är en av artisterna på nästa års "Diggiloo"-turné. Foto: Rickard Nilsson / Exp

De är med på nästa
års "Diggiloo"-turné

Publicerad

Nu är det klart. Den nya Diggiloo-turnén får ingen ny boss.

Lasse Holm, 68, har länge kämpat för att hitta en ersättare - men ger upp efter bakslaget med Lasse Kronér, 49.

Nu är Diggiloo redo för en ny turné - men det blir stora förändringar. Ingen tar över efter Lasse Holm, kan Expressen berätta.

Lasse Holm letade länge efter en ersättare men fick i sista stund ge upp efter misslyckandet med Lasse Kronér.

– Han har fått frågan. Men han kunde tyvärr inte på grund av åtaganden kopplade till produktion på SVT, har Lasse Holm tidigare sagt till Expressen.

För upptagen

Kronér stod högst upp på listan för att ta över men SVT-uppdragen och dålig framförhållning stoppade honom.

– Jag har ett ganska speciellt kontrakt med SVT eftersom jag gör så mycket för dem. Det var en av orsakerna. Jag var tvungen att prata med arbetsgivarna, det gick inte. Jag fick inte till det. Det är jävligt synd, har Lasse Kronér tidigare sagt till Expressen.

2013 års artister på Diggiloo-turnén är vad Expressen erfar: Andreas Weise, komikern Per Andersson, E-Type, Jessica Andersson, Linda Pritchard, David Lindgren, Lotta Engberg, Charlotte Perrelli, Clabbe, Magnus Johansson och Mojje Johansson.

Nytt material

Den 14-15 december sänder TV4 en längre Diggiloo-film med konsertupptagningar från sommaren varvat med intervjuer. Filmen är 90 minuter lång och spelades in i Båstad, Lysekil och Falsterbo.

2003 gick startskottet av Diggilooo och turnén har besökt allt från slott, herrgårdar och idrottsplatser. Showen har sett av en miljon människor och nästa år blir det 10-årsjubileum.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag