Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De är männen som misstänks för rånöverfallet mot Isabel Adrian, 41

En av männen som enligt åklagare tillhandahöll information, bil och köpte kläderna som rånarna sedan använde vid rånet av Isabel Adrian. Mannen nekar till brott.
Här försöker föraren komma ut med flyktbilen efter rånet mot Isabel Adrian. Han får inte upp garageporten och grips senare av en väktare. De andra männen i bilen flyr till fots enligt övervakningsfilm.
Foto: Polisen
Rolexklocka i roséguld som Isabel Adrian anmält som stulen i samband med rånet.
Foto: Polisen
Isabel Adrian.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Den ene arrangerar flådiga fester.

Den andre skottar snö.

Den tredje vill köpa mark i Afrika och den fjärde lever på flykt.

Här är männen som misstänks ligga bakom rånkuppen mot Hollywoodfrun Isabel Adrian, 41.

Hon var med i Expedition Robinson för 15 år sedan men blev först senare känd för en bredare allmänhet – som Hollywoodfru i TV3:s populära långkörare. Isabel Adrian, 41, lever lyxliv med maken Steve Angello, 36.

Han är högaktuell inför dj-gruppen Swedish House Mafias återförening.

Men i februari utsattes Isabel Adrian för ett garagetrauma:

Hon skulle köra ut från hotell Hilton i Stockholm i sin dyra bil när framfarten blockerades.

Det grova rånet började.

Skulle köra ut – blev traumatiserad

Enligt åklagarens version blev Isabel Adrian pistolhotad, slagen och avtvingad en dyr klocka och andra ägodelar – värda närmare en miljon kronor – innan ligan flydde.

På sin väg ut ur garaget drabbades de av svåra problem:

De misslyckades med att dra i ett rött snöre som fungerar som dörröppnare.

Festfixaren poserar på bilder med goda vänner – misstänks ha varit med och rånat Isabel Adrian, 41. (KLICKA FÖR NÄSTA)
Foto: POLISEN
Snöskottaren menar att han blivit erbjuden pengar – men inte förstått. (KLICKA FÖR NÄSTA)
Foto: POLISEN
21-åringen vill köpa mark i Afrika och tjäna stora pengar. Han misstänks ha varit med och legat bakom rånet mot Isabel Adrian, 41 (KLICKA FÖR NÄSTA.)
Foto: POLISEN
En fjärde man misstänks – men är på fri fot. Han jagas och är internationellt efterlyst.
Foto: POLISEN

Rånarna flydde i stället till fots när bilen blev kvar bakom garageporten.

Nu, månader senare, åtalas två män för grovt rån och en för medhjälp. En fjärde misstänkt är häktad i sin utevaro och internationellt efterlyst.

Här är männen som misstänks ligga bakom överfallet mot Isabel Adrian.

Fixar fester: ”Somnade”

Festfixaren – åtalad för grovt rån – är aktiv i Stockholms nattliv och poserar på bild omgiven av goda vänner. Hans ekonomi beskrivs som ordnad. Han umgås med kriminella, medger han, men det påverkar enligt honom inte hans livsstil.

Personer i hans omgivning kallar honom en ”mycket snäll kille”. Han ägnade tonåren åt fotboll men slutade med den populära sporten under gymnasieåren.

I förhör säger han sig aldrig ha träffat Isabel Adrian – men han medger att han vet vem hon är. Hans företag har enligt polisutredningen anlitats av Isabel Adrian men det menar festfixaren är helt bortom hans kännedom.

Festfixaren nekar till brott: Hans version är att han somnade på en fest och vaknade till insikten att bilnycklarna försvunnit.

Det var nycklarna till bilen som användes under det grova rånet.

– Min klient lider med målsäganden och har ingenting med rånet att göra, säger festfixarens advokat Viktor Banke.

Snöskottaren skulle få ett par tusen

En 34-åring står åtalad för grovt rån. Han har erfarenhet från arbetslivet – som byggarbetare – men är numera sysslolös. Han försörjer sig på snöskottning, enligt hans egen version. Snöskottaren har varit inneboende hos en betydligt yngre man som åtalas för medhjälp till det grova rånet.

När det gäller anklagelserna om grovt rån mot Hollywoodfrun Isabel Adrian menar snöskottaren att han visserligen blivit erbjuden att köra en bil i någon form av sammanhang – men inte förstod vilken typ av situation det gällde. Han blev enligt egen utsago erbjuden en ersättning om ”1 000-2 000 kronor” men säger sig aldrig ha sett röken av några pengar.

En av männen som enligt åklagare tillhandahöll information, bil och köpte kläderna som rånarna sedan använde vid rånet av Isabel Adrian. Mannen nekar till brott.
Foto: Polisen / Polisen
Här försöker föraren komma ut med flyktbilen efter rånet mot Isabel Adrian. Han får inte upp garageporten och grips senare av en väktare. De andra männen i bilen flyr till fots enligt övervakningsfilm.
Rolexklocka i roséguld som Isabel Adrian anmält som stulen i samband med rånet.

Snöskottaren förekommer under två avsnitt i polisens belastningsregister: Det handlar om fortkörningar.

Han vill köpa mark i Afrika

Den tredje åtalade mannen är 21 år och drömmer om att köpa mark i Afrika. Planen är att plantera träd och skicka till EU – på det sättet ska han och den anhörige kompanjonen i trädplanen tjäna stora pengar. Så länge försörjer sig 21-åringen med sitt studiebidrag, som han i förhör anger: 10 000 kronor i månaden.

Enligt åklagaren har han främjat rånet mot Isabel Adrian genom att lämna över flyktbilen till föraren.

En fjärde man är också misstänkt:

Efter att ha sett övervakningsfilmen från garaget har flera poliser sagt sig känna igen en fjärde man som går omkring omaskerad och rekar inför överfallet.

– Han är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro, säger åklagare Fredrik Karlsson.

Isabel ”skärrad – chockad”

Expressen har sökt Isabel Adrian för en ny kommentar.

Hollywoodfrun sa så här i samband med att hon valde att gå ut med sin berättelse, genom sitt målsägandebiträde Emma Ragnarsson:

– Hon mår givetvis inte bra alls. Hon är väldigt skärrad och chockad. Det har varit svårt för henne att återhämta sig. Min klient har i nuläget lämnat landet för att kunna återhämta sig i lugn och ro. Hon försöker bearbeta händelsen i sitt tempo.

De misstänkta rånarna nekar till brott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.