Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De är klara för årets "Så mycket bättre"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här är artisterna som uppges klaras för årets "Så mycket bättre": Niklas Strömstedt...
Foto: Alexander Donka
... Miriam Bryant...
Foto: Emma Svensson/Rockfoto
... Ison Glasgow från duon Ison & Fille...
Foto: Sven Lindwall
... Och Olle Jönsson från Lasse Stefanz uppges högaktuell.
Foto: Lasse Svensson
I går presenterade TV4 själva Lisa Nilsson som ett av namnen.
Foto: Magnu Fond

Lisa Nilsson var första namnet ut som TV4 själva släppte.

Nu kan Expressen berätta att även Niklas Strömstedt är klar för "Så mycket bättre" - och förhandlingarna med Olle Jönsson från Lasse Stefanz ska vara långt gångna.

Här är de fem första namnen till årets upplaga av succéprogrammet.

Redan kring lunch i går gick TV4 ut med det första klara namnet till det här årets omgång av "Så mycket bättre".

Ifjol var det Carola som rönte stor uppmärksamhet, i år var första namnet ut Lisa Nilsson. Hon slog igenom med dunderhiten "Himlen runt hörnet".

Det beskrivs som att sångerskan varit en spindel i nätet vad gäller att välja ut de andra deltagarna. Något hon själv tonar ned.

– Jag har ju hållit på i över 25 år, och hunnit jobba med de flesta om de inte är nykomlingar. Så några av dem som är med har jag ju träffat på eller jobbat med på ett eller annat sätt. Men mer än så kan jag tyvärr inte säga tyvärr, säger hon till Expressens Therese Färsjö.


LÄS MER: Lisa Nilsson är klar för programmet

"Stor låtskatt"

Men Expressen kan i dag berätta att en rad andra artister är klara, eller högaktuella, alla kontrakt är ännu inte påskrivna.

Långt gångna diskussioner har förts med Olle Jönsson, frontmannen i Lasse Stefanz, dansbandet som säljer fler album än svenska rockikonerna Kent.

Han har tidigare flaggat för att han verkligen vill ställa upp:

– Jag skulle väldigt gärna vara med. Och även om inte jag skulle vara med tycker jag det är läge för att ett dansband är med. Det är en stor del av det svenska musiklivet som bidragit med en stor del låtar genom åren, Sven-Ingvars, Lotta Engberg, Thorleifs, vi i Lasse Stefanz. Det finns hur många som helst. En fruktansvärt stor låtskatt att plocka, har han sagt.


LÄS MER: Olle Jönssons attack mot TV4

Niklas Strömstedt klar

Och.

Förutom högaktuella Lasse Stefanz-sångaren är Niklas Strömstedt klar för programmet. Han har gjort sig synonym med svenska låtskatten genom bland annat "När vi gräver guld i USA", "Sista morgonen", "Förlorad igen", "Om" och "Oslagbara". Han är dessutom en SVT-profilm "Tack för musiken".

Hustrun Jenny Strömstedt är just nu högaktuell genom sin medverkan i "Let's dance" och Nyhetsmorgonprogramledarskapet.

Även Miriam Bryant, Göteborgssångerskan med världshiten "Push play" i bagaget ska vara klar för medverkan. Precis som Ison Glasgow från duon Ison & Fille. Han var även jurymedlem i TV4:s talangjakt "X-factor".

Expressen har inte lyckats få en kommentar från Olle Jönsson och hans management.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.