Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De 25 bästa serierna på HBO Nordic 2018

Game of Thrones är en av HBO:s mest kända serier.
Foto: MACALL B. POLAY / AP TT NYHETSBYRÅN
Matthew McConaughey och Woody Harrelson i "True Detective."
Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK/ALL OVER PRESS LANDMARK MEDIA LTD

Ond bråd död, svek, sex och drakar, en egensinnig jazzälskande detektiv eller en futuristisk nöjespark befolkad av androider? Vad är en bra serie enligt dig?

Här är 25 bra serier i HBO Nordics utbud våren och sommaren 2018.

HBO är en betaltjänst på nätet. Den kostar 99 kronor/månad efter den kostnadsfria testperioden som är en månad. Med ett abonnemang hos HBO Nordic har du tillgång till över 5 000 avsnitt av serier och hundratals utvalda filmer på alla dina enheter.

Game of Thrones

Game of Thrones Dramaäventyr från 2011. Den största fantasysagan sedan “Sagan om ringen”. Allt kretsar kring järntronen och vem som ska styra världen. Serien är pepprad med ond bråd död, svek, sex och drakar, men också hämnd och mycket starka kvinnliga huvudpersoner. I norr – bortom muren – händer obehagliga saker som kan äventyra allas liv. Betyg på IMDb: 9,5.

När kommer säsong 8 av Game of Thrones?

HBO har meddelat på sin hemsida att nästa säsong av Game of Thrones dröjer till 2019.  Det blir seriens sista säsong och kommer att innehålla sex episoder. Exakt datum är inte klart.

Band of Brothers

Band of Brothers Dramaserie från 2001. Verklighetsbaserad serie som bygger på E-kompaniets otroliga bedrifter under andra världskriget. Vi får följa dessa fallskärmsjägares resa hela vägen från grundutbildningen i Georgia 1942 till intagandet av Hitlers örnnäste i Berchtesgaden 1945. En serie om mod, offer och kamratskap. Betyg på IMDb: 9,5.

The Wire

The Wire Kriminaldrama från 2002. Serien utspelar sig i den brottstyngda staden Baltimore på USA:s östkust där en mord- och narkotikarotel inom polisen utreder en drogring som tros ligga bakom flera mord i staden. En rå och realistisk skildring utifrån både polisens och brottslingarnas perspektiv där det är svårt att välja sida. Betyg på IMDb: 9,3.


LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 


Dominic West som mordutredaren Jimmy McNulty och Michael K. Williams som Omar i "The Wire"
Foto: SVERIGES TELEVISION AB

Last Week Tonight with John Oliver

Last Week Tonight with John Oliver Pratshow från 2014. Britten John Oliver tar sig an veckans händelser på sitt eget sätt och ger sin distinkta röst åt olika sociala, politiska och existentiella frågor som rör världen i dag. Betyg på IMDb: 9,0.

True Detective

True Detective Kriminaldrama från 2014. Möt problemtyngda poliser och följ med i intensiva mordutredningar. I säsong 1 skildras två polisers jakt på en seriemördare i Louisiana och i säsong 2 för ett besynnerligt mord samman tre nya poliser och en yrkesbrottsling. Betyg på IMDb: 9,0.


LÄS MER: Här är de 25 bästa filmerna på C More 2018 


Westworld

Westworld Dramaserie från 2016. Den futuristiska nöjesparken Westworld befolkas av androider. Människor betalar dyrt för att besöka fantasivärlden där kan de göra vad de vill, utan fruktan för hämnd från androiderna. En grupp androider avviker dock från sina programmerares noggrant planerade skript. Betyg på IMDb: 8,9.

Vice

Vice Dokumentärserie från 2015. Multimediaföretaget VICE bryter mot alla tabun och rapporterar från några av de farligaste platserna i världen. Se chockerande, fängslande och underhållande rapporter från bland annat Afghanistan, Nordkorea och Thailand. Betyg på IMDb: 8,9.

Twin Peaks

Twin Peaks Dramaserie från 1990. I staden Twin Peaks i nordöstra USA hittas skolans baldrottning brutalt mördad och inlindad i plast. Mordet skakar det lilla samhället och jakten på mördaren börjar. Betyg på IMDb: 8,8.


LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 


90-talsklassikern "Twin Peaks".
Foto: ALBUM / STELLA PICTURES ALBUM

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst Dokumentärserie från 2015. 

Robert Durst, ättling till miljardärsläkten Durst från New York, misstänktes länge för inblandning i sin frus försvinnande i New York 1982, ett mord år 2000 på ett nyckelvittne i Beverly Hills-fallet och mordet på och styckningen av en av hans grannar i Texas. Durst har aldrig talat offentligt om anklagelserna som riktats mot honom – förrän nu. Betyg på IMDb: 8,7.

Gomorrah 

Gomorrah Kriminaldrama från 2014. Ciros är högerhand åt Pietro Savastano, den våldsamma neapolitanska brottsorganisationen Camorrans gudfader, och det är ur hans synvinkel den brutala och hänsynslösa maffiamiljön skildras. Betyg på IMDb: 8,7.


LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix


Curb Your Enthusiasm

Curb Your Enthusiasm Komediserie från 2000. Larry David, som spelar sig själv, har allt han kan tänkas behöva; Pengar, ett fint hem, vänner och en underbar fru. Ändå har han en benägenhet att röra till det för sig. Tittaren får följa med i Larry i vardagen, på jobbet och när han hamnar i trubbel. Förutom flera påhittade karaktärer dyker även en hel del kändisar upp som spelare sig själva. Betyg på IMDb: 8,7.

The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale Dramaserie från 2017. Offred är en av de sista fertila kvinnorna i dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Hon tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka den ödelagda värld hon lever. Ingen går dock att lita på och minsta felsteg kan leda till döden. Offred är dock fast besluten att överleva och hitta den dotter diktaturen tagit ifrån henne. Betyg på IMDb: 8,6.

Mr. Robot

Mr. Robot  Dramathrillerserie från 2015. Den unge programmeraren Elliot har social fobi och tillbringar dagarna med att att jobba med internetsäkerhet och nätterna med att förbättra sina hackerkunskaper. Plötsligt blir han kontaktad av en underjordisk rörelse som vill ha hans hjälp med att förgöra makteliten och utlösa en världsrevolution. Betyg på IMDb: 8,6.


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 

The Night Of

The Night Of Kriminaldrama från 2016. En skildring av en och samma mordutredning men ur flera olika perspektiv. Serien ger en allt annat än vacker bild av hur det mångfacetterade rättssystemet i New York fungerar och hur livet ser ut för de åtalade, som i väntan på rättegång och dom, sitter inlåste på det ökända fängelset Rikers Island. Betyg på IMDb: 8,6.

Big Little Lies

Big Little Lies Dramaserie från 2017. En historia med svart humor där vi möter tre fruar som lever ett till synes perfekt liv i norra Kalifornien men som halkar in på helt fel spår, ett spår som leder till mord. Betyg på IMDb: 8,6.

Jon Hamm som Don Draper i "Mad Men".
Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK LANDMARK MEDIA LTD

Mad Men

Mad Men Amerikanskt drama från 2007. Sju säsonger med den ikoniske rollfiguren Don Draper på 1960-talets Manhattan. Serien startar med att Draper ska göra en reklamkampanj för att få Nixon vald till president 1960. Betyg på IMDb: 8,6.

The Knick

The Knick Dramaserie från 2014. Den briljante kirurgen John Thackery tänjer på gränserna för medicin, moral och rasrelationer samtidigt som han kämpar med sitt kokain- och opiumberoende på sjukhuset The Knickerbocker Hospital i New York år 1900. Betyg på IMDb: 8,5.

Bosch

Bosch Amerikansk polisdeckare från 2014. Serie baserad på Michael Connellys polisdeckare om den egensinnige jazzälskande detektiven Hieronymus Bosch, även kallad Harry. Betyg på IMDb: 8,3.


LÄS MER: Viaplay: De 25 allra bästa filmerna att se 2018 


Californication

Californication Dramakomedi från 2007. En slarver till författare försöker hålla ordning på sin karriär, sin papparoll mot dottern, sin relation med sitt ex, samt alla nya relationer. Med David Duchovny från "Arkiv X".  Betyg på IMDb: 8,3.

Olive Kitteridge

Olive Kitteridge Dramaserie från 2014. Matteläraren Olive Kitteridge skildrar på ett bitterljuvt och komiskt sätt en till synes stillsam stad i New England som skakas av oanständiga affärer, brott och tragedier. Historien spänner över 25 år och fokuserar på Olive själv, hennes make Henry och deras son Christopher. Betyg på IMDb: 8,3.

Kampen for Tilværelsen

Kampen for Tilværelsen Dramaserie från 2014. Den unge polske språkvetaren Tomasz reser till Norge i hopp att få pengar av sin pappa som han aldrig träffat. Han blir dock kvar i landet längre än han planerat och träffar där en privilegierad grupp människor från ett av Oslos finaste områden som i brist på riktiga problem ser till att skapa skapa egna. Betyg på IMDb: 8,3.

Halt and Catch Fire

Halt and Catch Fire En före detta höjdare på IBM vid namn Joe MacMillan planerar att baklängeskonstruera sin före detta arbetsgivares flaggskeppsprodukt, och han tvingar sitt nuvarande företag, Cardiff Electric, att ge sig in i persondatorskapplöpningen. Till sin hjälp har MacMillan ingenjören Gordon Clark och underbarnet Cameron Howe. Trion försöker hitta balansen mellan att vara visionärer eller bedragare och genier eller galningar. Betyg på IMDb: 8,3.

The Leftovers

The Leftovers  Dramaserie från 2014. En oktoberdag försvinner 140 miljoner människor, två procent av världens befolkning, spårlöst. Tre år efter händelsen får vi följa familjen Garvey – främst ur polischefen Kevin Garveys perspektiv. Serien skildrar hur vanliga människor reagerar på oförklarliga händelser och hur prövningen från en aldrig tidigare skådad katastrof kan leda till paranoia, vansinne och sektliknande fanatism. Betyg på IMDb: 8,2.


LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 


Skådespelarna i "Veep".
Foto: BILL GRAY / AP HBO

Veep

Veep Politisk satir/komedi från 2012. USA:s vicepresident Selina Meyer och hennes drivna personal kämpar för att behålla fotfästet i Washington, men under tiden råkar de ständigt trampa folk på tårna. Betyg på IMDb: 8,2.

The Affair

The Affair  Läraren och författaren Noah reser tillsammans med sin familj till Long Island där de ska tillbringa sommaren hos barnens morföräldrar. Där träffar han servitrisen Alison som tillsammans med sin make försöker bearbeta sorgen efter att ha förlorat sin son. De två inleder en kärleksaffär. Dramaserie från 2014. Betyg på IMDb: 8,0.


LÄS MER: Här är de 20 bästa barnserierna på Netflix 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.