Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De 25 bästa sci-fi- och fantasyfilmerna på Netflix

Heath Ledger som Jokern i "The Dark Knight".Foto: G90 / ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
I "Sagan om ringen – Härskarringen" vilar Midgårds öde i ett lite smycke.Foto: FILMBOLAG
Josh Hutcherson som Peeta Mellark och Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen i "Hunger Games: Catching Fire".Foto: MURRAY CLOSE / AP LIONSGATE

Det finns gott om bra sci-fi- och fantasyfilmer i Netflix utbud sommaren 2018.

Vad sägs om en krigarprinsessa som ger sig ut för att rädda världen?

En vetenskapsman om utsätter sig för hallucinatoriska experiment med oroväckande resultat?

Hitta din favorit bland de 20 bästa filmerna i genren.

The Dark Knight Kriminalaction från 2008. Batman, poliskommissarie James Gordon och distriktsåklagaren Harvey Dent fortsätter att bekämpa brott i Gotham City. Deras framgångsrika arbete hotas dock av att gå om intet när en ny brottsling dyker upp i staden - Jokern. Betyg på IMDb: 9,0.

Sagan om ringen - Härskarringen Actionäventyr från 2001. Midgårds öde vilar i ett smycke – Härskarringen – och hoppet står till Frodo Baggins. Han lämnar lugna trygga Fylke för det mörka riket Mordor. Uppdraget: Att förstöra Härskarringen. Filmen är baserad på J. R. R. Tolkiens trilogi. Betyg på IMDB: 8,8.

År 2001: Ett rymdäventyr Oscarbelönat actionäventyr från 1968. Två astronauter undersöker förekomsten av mystiska monoliter i universum. Samtidigt försöker de utmana rymdskeppets intelligenta system. Betyg på IMDB: 8,3.

 

Ladda ner Netflix

Netflix app är gratis att ladda ner. För att ladda ner den – gör så här:

iPhone eller iPad: Gå in i AppStore, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Android mobil eller surfplatta: Gå in i Google i Play, sök rätt på Netflix-appen och installerar den därifrån.

Vissa filmer och serier som finns i Netflix utbud kan du ladda ner och titta på offline när du inte har nätverksuppkoppling.

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 

 

Två astronauter undersöker förekomsten av mystiska monoliter i universum i "År 2001: Ett rymdäventyr".Foto: MGM

Ghostbusters: Spökligan Actionkomedi från 1984. När tre parapsykologer förlorar sitt forskningsbidrag startar de i stället den egna firman Ghostbusters. De inser snabbt att gröna slemfigurer och marshmallowmän spökar på Manhattan i New York. Betyg på IMDb: 7,8.

Rogue One: A Star Wars Story Actionäventyr från 2016. En före detta tjuv och hennes lite udda kumpaner‚ en blind munk och en fienderobot, planerar att stjäla ritningarna till en mäktig rymdstation som imperiet planerar att bygga. Betyg på IMDB:7,8.

Det femte elementet Sci-fi-action från 1997. Korben Dallas jobbar som taxichaufför i det 23:e århundradets New York. En dag dyker en lite ovanlig passagerare upp i hans bil, Leeloo, en – den utomjordisk skönhet som kan vara mänsklighetens sista hopp. Betyg på IMDB: 7,7.

The Hunger Games: Catching Fire Äventyrsdrama från 2013. Katniss Everdeen segrade i Hungerspelen och reser runt i distrikten på en segerturné. Samtidigt börjar ett uppror väckas till liv runtomkring henne. Betyg på IMDB: 7,5.

 

LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 

 

Krigarprinsessan Diana ger sig ut för att sätta stopp för det våldsamma krig som pågår i världen.Foto: CLAY ENOS / AP TT NYHETSBYRÅN

Wonder Woman Action- och fantasyäventyr från 2017. Diana uppfostrades till en vildsint krigare och i hopp om att kunna sätta stopp för det våldsamma krig som pågår i världen utanför lämnar krigarprinsessan sitt liv på hemön. Betyg på IMDB: 7,5

Doctor Strange Fantasyaction från 2016 om den briljante neurokirurgen Stephen Strange som förlorar förmågan att använda sina händer i en bilolycka. En mystisk mentor bjuder in honom till en magisk värld och gör honom till väldens mäktigaste trollkarl. Från 13 år. Engelskt tal. Undertexter på svenska. Betyg på IMDb: 7,5.

Fantastiska vidunder och var man hittar dem Äventyrsfilm från 2016. Ett slags föregångare till Harry Potter. Den här trollkarlshistorien utspelar sig 1926 i New York där den egensinnige magikern Newt Scamander planerar något riktigt ondskefullt. Betyg på IMDb: 7,4.

Looper Actionäventyr från 2012. Det är år 2044 och den tidsresande lönnmördaren Joe mördar rika som rest tillbaka i tiden. Plötsligt blir hans framtida jag själv måltavlan. Betyg på IMDB: 7,4.

 

LÄS MER: Här är de 40 bästa klassiska filmerna på Netflix 

 

Forskaren Robert är den enda som inte smittats av det virus som utplånat 90 procent av jordens befolkning i "I am Legend".Foto: BARRY WETCHER S.M.P.S.P. / SANDREW

I am Legend Sci-fi- actionäventyr från 2007. Ett livsfarligt virus har utplånat 90 procent av jordens befolkning. De överlevande är vampyrer, alla utom en. Civilisationens hopp står nu den ende som inte smittats – forskaren Robert Neville. Betyg på IMDB: 7,2.

The Hunger Games Äventyrsdrama från 2012. Tonåringarna Katniss och Peeta lever i en dystopisk framtid där de blivit utvalda att delta i en årlig tv-sändning där de ska tävla mot varandra – Hungerspelen. Det är en kamp på liv och död. Betyg på IMDB: 7,2.

Han kallades Jeeg Robot Italienskt actionäventyr från 2015. Enzo är en före detta brottsling vars värld vänds upp och ner när han inser att han fått superkrafter. Han slits mellan de kriminella som vill ha honom för hans fysiska styrka och en vacker beundrarinna som vill att han håller sig på den goda sidan. Betyg på IMDB: 7,1.

Annihilation Sci-fi- fantasyfilm från 2018. En biolog ger sig ut i ett avspärrat område, där fysikens lagar tycks ha upphört. Vad värre är, området växer och hotar att sluka världen. Betyg på IMDb: 7,0.

 

LÄS MER: Netflix 30 bästa egna serier sommaren 2018

 

Peter Parker slåss mot ärkefienden The Lizard i "The Amazing Spider-Man".Foto: JAIMIE TRUEBLOOD / AP COLUMBIA SONY PICTURES

The Amazing Spider-Man Actionäventyr från 2012. Efter att hans föräldrar försvunnit uppfostras Peter Parker av sin farbror och faster. En mystisk väska som tillhört pappan leder honom till företaget Oscorp och Dr. Curt Connors – samt Connors onda alter ego The Lizard. Peter tvingas använda sina nyvunna superkrafter för att besegra sin ärkefiende. Superhjälten hittar även kärleken i klasskamraten Gwen. Betyg på IMDB: 7,0.

Paul Sci-fi-äventyr från 2011. Graeme och Clive är bästa vänner och två riktiga sci-fi-nördar. De reser till USA och berömda Area 51 i Nevada. När de en natt kör på en öde väg ute i öknen ser de en bil som kör väldigt vingligt och sedan krockar. När de går fram för att se hur det står till med föraren så visar det sig att det är en utmjording på rymmen - Paul. Betyg på IMDB: 7,0.

 

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018 

 

The Book of Eli Actionäventyr från 2010. Eli är fast besluten att bevara den heliga bok som lovar att rädda mänskligheten och han vaktar den med sitt liv under resan genom ett postapokalyptiskt landskap. Betyg på IMDB: 6,9.

Experimentet Sci-fi-fantasy från 1980. För att ta reda på universums hemligheter utsätter sig en vetenskapsman vid universitetet Harvard sig för hallucinatoriska experiment med oroväckande resultat. Betyg på IMDB: 6,9.

Tron: Legacy Actionäventyr från 2010. Sams pappa var en av världens främsta spelutvecklare när han försvann. Sonen kan inte komma över förlusten så när pappan skickar ut en signal från en digital värld bestämmer sig Sam för att rädda honom från den värld han hålls fången i. Betyg på IMDB: 6,8.

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.