Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De 25 bästa indiefilmerna på Netflix

Carrie-Anne Moss och Guy Pierce spelar två av huvudrollerna i "Memento".
Foto: FILMBOLAG
11-årige Billy visar stor talang som balettdansare i "Billy Elliot".
Foto: - - / FILMBOLAG

En före detta sexmissbrukare försöker få ordning på sitt liv.

En bror försöker desperat hämnas sin mördade lillasyster.

En västafrikansk familj slits isär på grund av det blodiga inbördeskriget

Det finns många bra indiefilmer i Netflix utbud.

Här är de 25 bästa filmerna enligt betygen på IMDb.

Memento Amerikansk kriminalthriller från 2000 med en annorlunda berättarteknik. Leonard lider av minnesförlust som gör att hans närminne är skadat, han minns bara de senaste 15 minuterna av sitt liv. Med hjälp av lappar och polaroidbilder försöker han hitta sin hustrus mördare. Betyg på IMDb: 8,5.

Eternal Sunhine of the Spotless Mind Romantiskt drama från 2004. Bitterljuvt kärleksdrama med Jim Carrey och Kate Winslet. Efter uppbrottet genomgår Kate Winslets rollfigur en experimentell behandling för att helt glömma sitt ex. Även hennes ex, spelad av Carrey, genomgår samma behandling. När de senare träffas är de som de aldrig setts förut. En potentiell kultklassiker. Betyg på IMDb: 8,3.

Beast of no Nation Krigsdrama från 2015. En ung västafrikansk pojkes familj slits isär på grund av det blodiga inbördeskriget. Han blir barnsoldat och tvingas följa med en grupp legosoldater. Betyg på IMDb: 7,8.


LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 


Billy Elliot Drama från 2000. 11-årige Billy Elliotts pappa tvingar i väg honom till ett gym för att bli boxare, något han hatar. Billy älskar däremot att dansa och börjar ta balettlektioner i smyg. Betyg på IMDb: 7,7.

Sideways Drama från 2004. Två medelålders män ger sig ut på resa genom Kaliforniens vindistrikt. Betyg på IMDb: 7,5.

Babel Drama från 2006. Under en bussresa genom Sahara träffas turisten Susan av ett gevärsskott. Det blir början på en berättelse om sammanflätade öden som sträcker sig över fyra kontinenter Betyg på IMDb: 7,5.

Good Time Thrillerdrama från 2017. Connies lillebror har alltid hamnat i trubbel och nu sitter han häktad misstänkt för ett bankrån. Connie ger sig ut i New Yorks undre värld i ett desperat försök att få sin bror fri. Betyg på IMDb: 7,3.


LÄS MER: Här är de 40 bästa klassiska filmerna på Netflix 


"The Passion of the Christ" skildrar Jesus sista timmar i livet.
Foto: FILMBOLAG

The Passion of the Christ Drama från 2004. En skildring av Jesus sista 12 timmar i livet. Den kontroversiella filmen är regisserad av Mel Gibson. Betyg på IMDb: 7,3.

Nymphomaniac – vol. 1 Drama från 2013. En medelålders man hittar en misshandlad kvinna i en gränd bakom sin lägenhet och tar med henne hem. Det visar sig att kvinnan är en självdiagnostiserad nymfoman och hon berättar allt om sina sexuella upplevelser. Betyg på IMDb: 7,3.

The Meyerowitz Stories Drama från 2017. Tre vuxna söner träffas i New York för att fira sin pappas konstnärliga verk. Det leder till att gammalt groll kommer upp till utan och ny rivalitet blossar upp. Betyg på IMDb: 7,0.


LÄS MER: Här är de 50 bästa filmerna på Netflix 


I Don't Feel at Home in This World Anymore Kriminaldrama från 2017. Efter att ha blivit utsatt för ett inbrott i sitt hem bestämmer sig Melanie och hennes granne för att försöka hitta inbrottstjuvarna. De inser snart att de har att göra med ett gäng farliga brottslingar.

Betyg på IMDb: 7,0.

To the Bone Drama från 2017. Unga Ellen lider av ätstörningen anorexia nervosa. Hon har bestämt sig för att blir frisk och hennes familj går med på att skicka henne till ett gruppboende för ungdomar som leds av en annat än konventionell läkare. Betyg på IMDb: 6,9.


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juli 2018 


Tuva Novotny i "Smala Sussie"
Foto: FILMBOLAG

Smala Sussie Komedi från 2003. Erik återvänder till sin hemstad i Värmland för att få svar på vad som hänt hans syster som försvunnit spårlöst. Han hamnar snabbt i ett virrvarr av stulna pengar, knark, inkpompetenta poliser och en massa annan galenskap. Betyg på IMDb: 6,9.

Trust Kriminaldrama från 2010. 14-åriga Annie träffar en kille på nätet. Han visar sig dock vara en våldtäktsman och Annie går i fällan. Händelsen sliter sönder hela hennes familj. Pappan blir besatt av hämnd och Annie börjar gå i terapi. Betyg på IMDb: 6,9.

The Escapist Kriminaldrama från 2008. En man som är dömd till livstids fängelse får reda på att hans dotter är dödligt sjuk. Han bestämmer sig för att rymma och tar hjälp av en grupp udda medfångar. Betyg på IMDb: 6,8.

The Chosen Ones Drama från 2015. En tonårsflicka luras in i prostitution av en ung man som arbetar för en kriminell organisation. Situationen blir dock komplicerad när mannen inser att han blivit kär i henne Betyg på IMDb: 6,8.

Too late Kriminaldrama från 2015. Den alkoholiserade privatdetektiven Samson är på jakt efter en försvunnen kvinna från hans förflutna. Sökandet tar honom till de mindre trevliga delarna av södra Kalifornien – en värld med stripklubbar, knarklangar och försvunna flickor. Betyg på IMDb: 6,7.

The Invitation Thriller från 2015. Will blir bjuden på middag hos sin före detta fru och hennes nya man och tackar ja. Han får dock en känsla av att ex-frun och hennes nye man har ondskefulla planer för sina middagsgäster. Betyg på IMDb: 6,7.

The Salvation Betyg på IMDb: 6,7.


LÄS MER: Här är de 50 bästa serierna på Netflix 


Message from the King Jacob reser från Kapstaden till Los Angeles för att hämnas sin lillasysters död. Fast besluten att hitta de skyldiga infiltrerar han ett kriminellt nätverk. Betyg på IMDb: 6,4.

Newness Drama från 2017. Martin och Gabi träffades via en dejtingapp men när deras förhållande börjar bli vardagstråkig hittar de en okonventioell lösning på problemet. Betyg på IMDb: 6,4.

Bad Day for the Cut Kriminalthriller från 2017. Donal är en tillbakadragen bonde som lever för sin mark och för att ta hand om sin mamma. När hon mördas väcks dock hans händlystnad och han bestämmer sig för att hämnas sin mors död. Betyg på IMDb: 6,4.


LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 


En före detta sexmissbrukar träffar den perfekta kvinnan i "Thansk for Sharing".
Foto: SUPPLIED BY LMK / SUPPLIED BY LMK/ALL OVER PRESS LANDMARK MEDIA LTD

Thanks for Sharing Romantiskt drama från 2012. Adam är en före detta sexmissbrukare som försöker få ordning på sitt liv. Då träffar han den perfekta kvinnan. Betyg på IMDb: 6,4.

Win it all Komedi från 2017. Spelmissbrukaren Eddie förlorade 50 000 dollar som inte var hans egna i spel. Han försöker få ordning på sitt liv igen men en oönskad överraskning sätter stopp för det. Betyg på IMDb: 6,3.

The Discovery Drama från 2017. Vetenskapsmannen Thomas lyckas bevisa att det finns ett liv efter döden, något som leder till en epidemi av självmord. Samtidigt blir hans son kär i en kvinna med en hel del problem. Betyg på IMDb: 6,3.


LÄS MER: Här är de bästa dramafilmerna på Netflix sommaren 2018 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.