Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

HBO Nordic: De 25 bästa filmerna att se vintern 2018

Robert De Niro spelar taxichauffören och Vietnamveteranen Travis Bickle i "Taxi Driver."Foto: OKÄND / PRESSENS BILD
Amatörboxaren Rocky Balboa får sin stora chans i "Rocky" från 1976.Foto: FILMBOLAG

Oscarsvinnare och klassiker. Några actionäventyr och kultklassiker.

Här är de 25 bästa och mest kritikerrosade filmerna på HBO Nordic hösten och vintern 2018. 

Hitta din favorit i HBO Nordic-utbudet!

HBO är en betaltjänst på nätet. Den kostar 99 kronor/månad efter den kostnadsfria testperioden som är en månad. Med ett abonnemang hos HBO Nordic har du tillgång till över 5 000 avsnitt av serier och hundratals utvalda filmer på alla dina enheter.

Oscarsvinnare i HBO Nordics utbud

Goodfellas Verklighetsbaserat gangsterdrama från 1990. En fascinerande skildring av maffiafamiljerna i New Yorks våldsamma och mystiska värld genom Henry Hill – småbusen som lyckades klättra högt upp i gangsterhierarkin. Hill drar dock inte bara till sig gangsterbossarnas uppmärksamhet utan även FBI:s. Vann 1 Oscar. Betyg på IMDB: 8,7. 

 

Boyhood. Dramadokumentär från 2014. Vi får följa Mason under hans uppväxt från tidiga barndomen tills han börjar på universitetet. Filmen tog tolv år att spela in. Vann 1 Oscar. Betyg på IMDB: 7,9.

 

Slumdog millionaire Drama från 2008. Föräldralöse Jamal Malik från slummen i Mumbai är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier in Indiens version av "Vem vill bli miljonär?" Men så grips han av polis och börjar då berätta den otroliga historien om sitt liv. Vann 8 Oscar. Betyg på IMDB: 8,0.

 

Rancharbetaren Ennis Del Mar och rodeocowboyen Jack Twist finner vänskap och kärlek i "Brokeback Mountain."Foto: KIMBERLY FRENCH / AP FOCUS FEATURES

Brokeback Mountain Drama från 2005. Två unga män, rancharbetaren Ennis Del Mar och rodeocowboyen Jack Twist, träffas sommaren 1963 och knyter ett livslångt band när deras vänskap växer till kärlek – en kärlek som sätts på prov. Vann 3 Oscar. Betyg på IMDB: 7,7.

 

Training Day Actionthriller från 2001. Under Jake Hoyts första dag som narkotikapolis i Los Angeles paras han ihop med veteranen Alonso Harris, vars arbetsmetoder starkt kan ifrågasättas. Filmen belönades med en Oscar för bästa manliga huvudroll som gick till Denzel Washington. Vann 1 Oscar. Betyg på IMDB: 7,7.

 

Denzel Washington och Ethan Hawk i Oscarsbelönade "Training Day."Foto: FILMBOLAG

 

King Kong 7,2 Äventyrsdrama från 2005. En filmskapare tvingar med sig sitt team till den mystiska ön Skull Island där de stöter på gorillan Kong. De tillfångatar jättegorillan och tar med sig honom tillbaka till 1930-talets New York där han ska visas upp för en entusiastisk publik. Men något går väldigt fel i storstaden. Vinnare av 3 Oscar. Betyg på IMDB: 7,2. 

 

LÄS MER: Här är de 25 bästa filmerna på C More 2018

 

Klassiker på HBO Nordic

Taxi Driver Taxichauffören och Vietnamveteranen Travis Bickle är en ensamvarg som dessutom lider av sömnlöshet. För att fördriva tiden börjar han köra taxi på nätterna. Han börjar snabbt förakta samhället han lever i och isolerar sig allt mer. Samtidigt försöker han rädda den unga prostituerade Iris. Betyg på IMDB: 8,3. 

Brad Pitt som boxaren Mickey O'neil i "Snatch."Foto: FILMBOLAG

Snatch Kriminalkomedi från 2000. Boxningspromotorn Turkish och hans kumpan dras in i den organiserade brottsligheten när han blir uppmanad att organisera en boxningsmatch där en av boxarna, Mickey O'neil, måste förlora sin fight. I samma veva stjäl diamanttjuven Franky Four Fingers en enorm diamant som han ska överlämna till sin boss Avi i New York. Det hela går dock inte inte riktigt som planerat. Betyg på IMDB: 8,3. 

 

Spännande filmer på HBO Nordic

Shutter Island Thriller från  2010. Kriminalkommissarie Teddy Daniels får i uppdrag att utreda en patients försvinnande från mentalsjukhuset Ashecliffe på ön Shutter Island. Den rutinmässiga utredningen tar dock snart en otäck vändning och allt eftersom tiden går upptäcker Teddy allt mer chockerande och kusliga sanningar om ön. Betyg på IMDB: 8,1. 

 

LÄS MER: Viaplay: De 25 allra bästa filmerna att se 2018 

 

Blood Diamond Drama/Thriller från 2006. Den före detta legosoldaten och numera smugglaren Danny Archer är på jakt efter en ovärderlig diamant under det kaotiska inbördeskriget i Sierra Leone. Den enda som vet var diamanten är gömd är fiskaren Solomon Vandy vars son rövats bort och tvingats bli barnsoldat. Betyg på IMDB: 8,0.

 

A Prophet Drama från 2009. Malik El Djebena döms till sitt första fängelsestraff – sex år. För att överleva den brutala fängelsemiljön måste han sätta sig i respekt. De korsikaner som styr i fängelset ger honom ett antal uppdrag, bland annat att mörda en annan medfånge som tjallat. Betyg på IMDB: 7,9.

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnserierna på Netflix 

 

Gattaca Sci-fi/Thriller från 1997. Vincent drömmer om att få arbeta på rymdstyrelsen Gattaca och så småningom få resa ut i rymden. Han antar en falsk identitet, blir en respekterad medarbetare i företaget och väljs ut för ett rymduppdrag. Innan rymduppdraget hittas dock hans chef mördad och en ögonfrans tillhörande Vincent hittas på mordplatsen. Betyg på IMDB: 7,8.

 

Drive Dramathriller från 2011. Driver jobbar som stuntbilsförare på dagtid och kör flyktbilar vid väpnade rån på natten. Drömmen är dock att slå sig fram på de professionella racingbanorna. Driver är en ensamvarg men kan inte låta bli att bli kär i sin granne Irene. Betyg på IMDB: 7,8. 

 

LÄS MER: Här är de 60 bästa skräckfilmerna på Netflix 

 

Yrkesmördare Vincents och taxichauffören Max vägar korsas i "Collateral."Foto: CANAL PLUS

Betyg på IMDB:

Collateral Thriller från 2004. Den kylige och beräknande yrkesmördare Vincent är bra på sitt jobb. Max är en taxichaufför med stora ambitioner. En natt korsas deras vägar när får Max köra Vincent till hans nästa uppdrag och den natten förändrar allt. Betyg på IMDB: 7,5.

 

Elephant Drama från 2003. Film av dokumentär karaktär där vi får följa några elever och se vad de hade för sig timmarna innan skolan drabbas av ett fruktansvärt våldsdåd. Filmen bygger på skolmassakern på Columbine High School 1999. Betyg på IMDB: 7,2.  

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix

 

Drama, relationer och lite naket på HBO Nordic

Eyes Wide Shut Erotiskt drama från 1999. Efter att läkaren Bill Hartford fått reda på att hans fru fantiserat om att ha en affär med en man hon träffat blir han själv besatt av tanken. Han ger sig ut på ett erotiskt äventyr som kan komma att hota hans äktenskap – ett äventyr där han även riskerar att bli inblandad i ett mord. Betyg på IMDB: 7,4. 

 

Closer Drama från 2004. Ett relationsdrama om kärlek, svek och lögner där handlingen cirklar kring två par och hur deras liv flätas samman. Betyg på IMDB: 7,3. 

 

Under sandet. Drama från 2015. Efter andra världskrigets slut överlämnas ett hundratal tyska krigsfångar till straffarbete i Danmark: Att hitta landminor som lagts ut längs den danska kusten. Det handlar inte bara om överlevnad, men hat, försoning och förlåtelse, skriver HBO Nordic om filmen. Betyg på IMDB: 7,8. 

 

Fyra filmer med Jason Bourne

The Bourne Identity. Actionäventyr från 2002. Första filmen i en serie av fyra. Huvudpersonen Jason Bourne har drabbats av minnesförlust och hamnat mitt i en konspiration inom CIA. Dessutom försöker någon döda huvudpersonen. Vem är han och varför vill de döda honom? Matt Damon spelar huvudrollen som Jason Bourne i de tre första filmerna.  Betyg på IMDB: 7,9 

 

The Bourne Supremacy. Actionäventyr från 2004. Jason Bourne anklagas felaktigt för en CIA-operation som gått fel. För att överleva måste han gå tillbaka till sitt gamla liv som lönnmördare. Betyg på IMDB: 7,8

 

The Bourne Ultimatum. Actionäventyr från 2007. Jason Bourne ställs inför nya yrkesmördare som gör allt för att hindra huvudpersonen från att ta reda på vem han är och var han kommer från.  Betyg på IMDB: 8,0 

 

The Bourne Legacy. Actionäventyr från 2012. Fjärde delen i serien är en fortsättning utan Jason Bourne i huvudrollen. Betyg på IMDB: 6,7.

 

Komedier på HBO Nordic

American Splendor Komedi från 2003. Harvey Pekars är arkivarbetare, intellektuell arbetarklass, tvångsmässig samlare och skapare av den inflytelserika, självbiografiska serietidningen "American Splendor". Betyg på IMDB: 7,5. 

 

Shaun of the Dead. Skräckkomedi från 2004. Shaun gör allt för att få ihop det med sin ex-flickvän, även mitt under en zombie-apokalyps. Bråka inte med en man med cricket-slagträ. Betyg på IMDB: 7,9. 

 

Heathers eller Häxor, läxor och dödliga lektioner. Svart komedi från 1988. Veronica, spelad av Wynona Ryder hänger med de tre mest populära tjejerna på High school som alla är översittare och heter Heather. När Veronica träffar enstöringen JD bestämmer hon sig för att Heather ska dö. Alla tre. Populär kultklassiker. Betyg på IMDB: 7,3. 

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

LÄS MER: 10 bästa anime på svenska Netflix just nu

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.