Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflix 22 bästa romantiska komedier

En vänlig veterinär i "50 first dates".Foto: / FILMBOLAG COLUMBIA TRISTAR
Ett par som kan dansa i "Grease".Foto: / FILMBOLAG
Och kärlek med förhinder i "Mitt stora grekiska bröllop".Foto: / COLUMBIA

Vad sägs om lite mys med en bra film? Här är de 22 bästa romantiska komedierna på svenska Netflix just nu.

Vilken komedi blir din favorit i utbudet?

Betygen är satta av användarna av filmdatabasen Imdb, efter en tiogradig skala.

 

Hitta ägaren, Amelie!Foto: / PRESSENS BILD , AP

Amelie från Montmartre 

Betyg: 8,4. 2001: Den naiva med godhjärtade Amelie lever efter sina helt egna principer och regler. När hon hittar ett plåtskrin med minnen bestämmer hon sig för att hitta den ursprungliga ägaren.

Jab We Met

Betyg: 8,0. 2007: Romantisk Bollywood-komedi där en energilös affärsman träffar en levnadsglad kvinna med massor av upptåg och idéer.

Stranger Than Fiction

Betyg: 7,6. 2006: Karen skriver på en roman om en man som heter Harold. Vad hon inte vet är att huvudpersonen finns i verkligheten. Han är deklarationsgranskare och är inte så road av att bli fjärrstyrd av en författare.

 

LÄS MER: Så mycket kostar Netflix – guide till olika abonnemang 

 

Romantiskt värre med Catherine Zeta-Jones och Tom Hanks.Foto: / UIP

The Terminal

Betyg: 7,3. 2004: Steven Spielbergs romantiska komedi om en immigrant från östeuropa som fastnar på JFK-flygplatsen i New York eftersom hans pass inte längre är giltigt. Bitterljuv komedi med Tom Hanks och Catheine Zeta-Jones.

 

LÄS MER: Här är allt du behöver veta om Netflix i 4k

 

Chocolat

Betyg: 7,3, 2000: Lasse Hallströms film och en kvinna och hennes dotter som öppnar en chokladaffär i en liten fransk by. Inget skulle vara mer oskyldigt, kan man tro. 

Grease

Betyg: 7,2. 1978: Klassisk romcom-musikal med John Travolta och Olivia Newton-John i 50-talstappning. Hon är duktig flicka, han uppfattas som ungdomsbrottsling. Men så är det ju inte. Det vet vi ju.

Emma Stone i "Easy A".Foto: ADAM TAYLOR / ©2010 COLUMBIA TRISTAR MARKETING GROUP, INC. ALL

Easy A

Betyg: 7,1. 2010: Emma Stone spelar en gymnasietjej med toppbetyg. För att bättra på sin sociala status spelar hon med i de rykten som sprids om henne.

Chinaman/Kinamand

Betyg: 7,1. 2005: Dansk film om en rörmokare som gifter sig med en kinesisk kvinna för att kunna betala för sin skilsmässa. 

Safety Not Guaranteed

Betyg: 7,0, 2012: Tre journalister upptäcker en annons i en tidning där en man letar efter följeslagare till en tidsresa. Självklart åker de dit för att skriva en story om mannen.

Priceless

Betyg: 7,0, 2006: Glamouröst om Irène, slipad lycksökare på Rivieran, som lurar rika män på pengar. En dag väljer hon ut ett offer som inte alls är det hon tror.

 

LÄS MER: 6 bästa musikalerna på Netflix 

 

Elisha Cuthbert och Emile Hirsch i "The Girl next door".Foto: PETER IOVINO / AP 20TH CENTURY FOX

The Girl next door

Betyg: 6,8. 2004: Den ambitiöse gymnasiekillen Matthew blir förälskad i sin nyinflyttade granne. Hur ska omvärlden reagera när de får veta att Danielle är en före detta porrstjärna?

Clueless

Betyg: 6,8. 1995: Alicia Silverstones kanske mest älskade film där hon spelar en populär och glamorös tjej i Beverly Hills. Hon har uppenbarligen ingen aning om någonting förrän hon ska hjälpa den nya klasskompisen att bli populär.

Drew Barrymore och Adam Sandler i "50 first dates".Foto: / FILMBOLAG SF

50 First Dates

Betyg: 6,8. 2004: En charmig veterinär, spelad av Adam Sandler, tror sig ha hittat drömtjejen, Drew Barrymore. De blir förälskade i varandra, men dagen efter får han veta att hon saknar närminne och då startar allt på nytt igen.

Penelope

Betyg: 6,8. 2006: Stackars Penelope har utsatts för en förtrollning. Bara om hon kan hitta en man som kan älska henne för den hon är blir hon av med den pikanta näsan som ser ut som ett gristryne.

Galen i kärlek

Betyg: 6,7. 2003: Jack Nicholson spelar en man nära pensionsåldern som dejtar unga kvinnor. När han drabbas av en hjärtinfarkt hemma hos senaste flickvännen Marins mamma Erica uppstår ett triangeldrama. Diane Keaton nominerades till en Oscar för sin tolkning av mamman.

 

LÄS MER: Netflix: Här är alla nyheter för juni 2018 

 

Téa Leoni och Nicolas Cage i "En andra chans".Foto: FOTO: NORDISK FILM/TV4. / TV4

En andra chans

Betyg: 6,7. 2000: Den ogifta investeraren vaknar en morgon och upptäcker att hans liv förändrats. Han lämnade aldrig hemstaden och är nu gift med två barn. Han jobbar inte på investmentbank, utan på en verkstad. Och hans Ferrari är naturligtvis bytt mot en minivan. Nicolas Cage spelar huvudrollen.

 

LÄS MER: Här är de 25 bästa filmerna på C More 2018 

 

Hitch

Betyg: 6,6. 2005: Hitch är ett slags datingcoach med massor av idéer. Men när hans verksamhet granskas av en kvinnlig journalist står han rådlös.

Think Like a Man

Betyg: 6,6. 2012: Fyra kvinnor försöker lösa problemen i sina relationer med hjälp av tipsen i en bästsäljande bok. Deras män upptäcker vad som händer och reagerar på ett kanske annorlunda sätt.

Justin Timberlake och Mila Kunis under inspelingen av "Friends with benefits".Foto: FAME PICTURES / STELLA PICTURES

Friends with benefits

Betyg: 6,6. 2011: Två singlar, Justin Timberlake och Mila Kunis, tar sin vänskap till sängen och förväntar sig att sexet inte ska ställa till det.

Bröllop i Italien

Betyg: 6,6. 2012: En frisör som tappat håret på grund av sin cancer upptäcker att maken är otrogen innan hon åker till Italien till dotterns bröllop. Där träffar hon en änkling som är bitter på världen för att han förlorat sin hustru. Älskad film av Susanne Bier med Pierce Brosnan i huvudrollen.

 

LÄS MER: De 25 bästa serierna på HBO Nordic 2018 

 

Zack and Miri Make a Porno

Betyg: 6,6. 2008: Kompisarna Zack och Miri är panka. Elen är avstängd och framtiden mörk. Det enda de kan komma på är att göra en porrfilm tillsammans. Då upptäcker de att det finns mer än vänskap mellan dem.

Mitt stora feta grekiska bröllop

Betyg: 6,6. 2002: Toula, 30, träffar sin drömman. Gissa hur släkten reagerar när de får veta att han inte är grek.

 

LÄS MER: Här är de 20 bästa barnfilmerna på Netflix 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.