Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Dawson's creek"-stjärnans nya liv – efter tragedierna och dödsfallen

"Dawson's creek"-stjärnans nya liv – efter tragedierna och dödsfallen
James Van Der Beeks skådespelarkarriär står stilla – nu sätter han familjelivet främst.Foto: Instagram
”Dawson's creek”-stjärnan har fem barn med hustrun Kimberly Van Der Beek.Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
1 / 7

”Dawson's creek”-stjärnan James Van Der Beek har lämnat Hollywood.

Geografiskt – och kanske även professionellt.

Skådespelaren säger nu att han ”siktar mot nästa stora äventyr”.

Det vore en underdrift att påstå att James Van Der Beek förknippas med den ikoniska 1990-talsserien ”Dawson's creek”.

Oavsett roller efter det är han för alltid Dawson Leery.

Men nu lämnar 43-åringen Hollywood.

”Dawson's creek”-stjärnan har tagit med sig familjen – hustrun Kimberly och deras fem barn – och flyttat till delstaten Texas.

”Och… så har vi landat”, skriver James Van Der Beek på Instagram.

Där berättar han vidare om hur livet har förändrats det senaste året – vilket ligger bakom flytten. Bland annat dog James Van Der Beeks mamma och karriären fick även den sig en törn.

”Under de tio senaste månaderna har vi haft två sena missfall, och båda gångerna tvingades Kimberly läggas in på sjukhus. Vi tillbringade julen i tron om att hon hade en tumör (läkaren hade fel, tack Gud för det), en kollega jag anlitade blåste mig och högg mig i ryggen, jag kickades i förtid från ett realityprogram som jag var favorit till att vinna framför hela världens ögon, och min mamma dog”, skriver James Van Der Beek och konstaterar, apropå coronapandemin:

”Och så en nedstängning. Allt det ledde till drastiska förändringar i våra liv, och drömmar, och prioriteter… och det förde oss hit”.

https://www.instagram.com/p/CGSp4zrDJ9p/?utm_source=ig_embed

Så ser karriären ut i dag

Familjen Van Der Beek har alltså lämnat hemmet i Beverly Hills i Los Angeles.

På Instagram har man kunnat se när James Van Der Beek och familjen har rest runt i USA, bland annat till Grand Canyon i delstaten Arizona.

https://www.instagram.com/p/CF4zID3jRAt/

I ett annat videoklipp, där James Van Der Beek ses köra genom ett öde fält, berättar 43-åringen att han alltid har trott att lycka och frihet är att ha allt man någonsin har drömt om – men att det inte stämmer. I stället har skådespelaren kommit fram till att frihet är att ”ha mod nog att sätta det man älskar främst”.

”Jag jobbar på det”, skriver han på Instagram. 

Skådespelarkarriären är visserligen vid liv – men inte så framgångsrik som den kanske spåddes bli där på 1990-talet.

Så sent som den 6 mars i år skrev James Van Der Beek själv, skämtsamt, på Instagram:

”Jag har den konstigaste karriären av någon jag känner”.

Under de senaste åren finns ett inhopp i ett avsnitt av tv-serien ”Modern family”, en mindre roll i filmen ”Downsizing” med Matt Damon, och mellan 2015 och 2016 spelade han rollen som Elijah Mundo i 31 avsnitt av tv-serien ”CSI: Cyber”.

Utöver tv och film deltog James Van Der Beek även i ”Dancing with the stars”, USA:s motsvarighet till ”Let's dance”, under våren innan säsongen tvingades ställa in.

”Mot nya äventyr”

Huruvida det blir någon återkomst till Hollywood återstår att se.

I september berättade James Van Der Beek om beslutet att lämna stjärnglansens huvudstad bakom sig, samtidigt som han publicerade bilder på familjens nu tomma hus i Beverly Hills.

”Ibland börjar ett fylligare liv med ett tomt hus. Vi lämnar Los Angeles, otroligt tacksamma för alla vänner och minnen vi har fått här. Nu vidare mot nästa stora äventyr!” skrev han då.

Stjärnorna i ”Dawsons Creek” återförenas för första gången – så ser de ut idag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.