Dawn Finers galna helg med Zia och Andersson

Sarah Dawn Finer turnerar just nu med Digilooturnén.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten blev tvåbarnsmamma i maj 2021.
Foto: Karin Törnblom / IBL
Per Andersson under premiären av Diggiloo-turnén på Brunnsparken i Ronneby.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Oscar Zia var med på den galna helgen i Kroatien, enligt Sarah Dawn Finer.
Foto: JONAS EKSTROMER / TT NYHETSBYRÅN

Efter ett långt år av restriktioner står artisten Sarah Dawn Finer äntligen på scen igen.

Den nyblivna tvåbarnsmamman tar tillsammans med komikern Per Andersson en avstickare från Diggilooturnén och gästar i kväll ”Lotta på Liseberg”. 

”Att få göra upptåg med Per Andersson som jag ju älskar mer än livet!” skriver artisten till Expressen.

Sarah Dawn Finer, 39, är en av gästerna i måndagens ”Lotta på Liseberg” i TV4. De andra gästerna inkluderar bland andra artistkollegorna Oscar Zia, Loreen, Eva Rydberg och Ewa Roos. Det är första gången artisten och programledaren medverkar i programmet på över tio år – senast hon stod på Lisebergs scen var 2009. 

”Det är onekligen ett bra tag sen. Jag är väldigt glad att få vara tillbaka, och så kul att få sjunga min låt ”Be Gentle” för publik och med ett band för första gången,” skriver Sarah Dawn Finer i ett mejl till Expressen.

Även komikern och skådespelaren Per Andersson gästar Lotta Engbergs show i kväll, vilket Sarah Dawn Finer ser extra mycket fram emot. De reser just nu Sverige runt tillsammans med Diggilooturnén.

Att få göra upptåg med Per Andersson som jag ju älskar mer än livet! Vi är ju på turné ihop just nu, och det är en fröjd. Och Oscar och jag och Per hängde sist på en galen helg i Kroatien, så vi har en 'reunion' här i Göteborg.”

Sarah Dawn Finer: ”Allt ställdes på ända”

Precis som många artister har coronapandemin temporärt satt käppar i hjulen för Sarah Dawn Finers karriär, och det gångna året har varit tufft. 

”Allt ställdes på ända och förändrades. Det har varit utmanade och utvecklande. Det har ju inte varit lätt, men det har varit lärorikt. På alla sätt. Att inte få eller kunna arbeta har ju så klart varit oerhört svårt, men alla har vi hittat nya och andra vägar och gjort allt vi kunnat,” förklarar hon. 

2021 har hittills varit fullspäckat för sångaren. Hon inledde året med att släppa en ep, och fick i början av maj dessutom tillökning i familjen. Samtidigt har hon spelat in en långfilm, drivit sin podcast ”Talk to me”, skrivit musik och nu åkt ut på turné med Diggiloo. 

Att äntligen kunna stå på scen igen beskriver Sarah Dawn Finer som en ynnest. 

”Jag är oerhört tacksam att få jobba med det jag älskar. Det är inget någon av oss tar för givet eller kanske trodde skulle tas ifrån oss, så att få jobba sig tillbaka känns fantastiskt. Jag är oerhört tacksam för att det så smått börjar funka att jobba på scen igen.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.