Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Davids och Renées löfte till varandra – efter braksuccén

David Hellenius och Renée Nyberg med priserna för Årets manliga respektive kvinnliga programledare Kristallen 2020
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
David Hellenius och Renée Nyberg ledde galan ”Världens kväll för alla barn” ihop.
Foto: PÄR BÄCKSTRAND / TV4
På nyårsafton 2009 gifte sig paret.
Foto: ROGER VIKSTRÖM
David Hellenius och Renée Nyberg jobbade ihop i tv-programmet ”Slussen 22.00” i början av 2000-talet.
Foto: ANGELICA ENGSTRÖM / TV3
I veckan ser vi Renée Nyberg och prinsessan Sofia i dokumentären ”Prinsessan Sofia – Project Playground”.
Foto: TV4 Pressbild

David Hellenius och Renée Nyberg är Sveriges mest folkkära programledare – det stod klart i veckan då tv-tittarna röstade fram dem som vinnare i ”Kristallen”.

I en intervju med Expressen berättar det gifta paret om de gemensamma tv-planerna, sin långa kärleksrelation och familjens stora förändring.

– Det är en stor anledning till beslutet, det hade blivit för mycket annars, säger David Hellenius.

Programledarna David Hellenius, 46, och Renée Nyberg, 54, var ”Kristallen”-galans stora vinnare tidigare i veckan. Båda kammade hem statyetter som årets bästa programledare, i manlig och kvinnlig kategori – och lyckan var stor.

– Det är historiskt. Vi är ju ändå gifta, det kan inte vara något gift par som vunnit priset samtidigt tidigare. Det här skrivs in i historieböckerna. Nu kanske jag tar i lite, men det är alltid kul med unika saker, säger David Hellenius.

Löftet: ”Göra något tillsammans”

Renée Nyberg och David Hellenius har tidigare lett direktsända galor tillsammans, men de har inte synts i något gemensamt program på TV4. Nu utesluter de inte möjligheten – glädjen på ”Kristallen” gör att idéerna börjar flöda.

– Vi sa att om vi vinner ska vi göra något tillsammans. Kan det bli Melodifestivalen eller ”Let's dance”? Kanske tar vi över ”Nyhetsmorgon”? säger David Hellenius, medan Renée Nyberg med ett skratt understryker att ”Nyhetsmorgon” blir det i alla fall inte.

– Det riktiga svaret är att det faktiskt vore kul att göra någonting tillsammans, säger David Hellenius.

Det gifta paret har var för sig haft stora framgångar i sina tv-karriärer och leder TV4:s största underhållningsprogram. Tillsammans utgör de ett av Sveriges mäktigaste mediepar.

Det var tv-branschen som förde dem samman för 17 år sedan. Renée Nyberg var 35 år, nyskild och tvåbarnsmamma och fick upp ögonen för den åtta år yngre, då betydligt mer gröna jobbkollegan. Förälskelsen slog till, och kärleken håller sig lika stark ännu. 2006 utökades familjen när de fick sonen Leo tillsammans.

Stora förändringar för paret – efter 15 år

Efter att ha varit programledare för TV4:s flaggskepp ”Let's dance” i 15 år meddelade David Hellenius i senaste finalen att det blir hans sista säsong. De senaste åren har han lett fredagsunderhållningen med Tilde de Paula Eby vid sin sida, nu berättar han att de två bestämde sig för att sluta tillsammans – och varför.

– Det var ett gemensamt beslut för mig och Tilde. Jag har ju gjort programmet väldigt länge. Det var dags för något nytt. Det blev inte jämnt antal år med ”Let's dance” – men ändå 15 år, säger han och fortsätter:

– Nu ska jag göra ett nytt program på TV4, som också är ett stort underhållningsprogram. Det är en stor anledning till beslutet, det hade blivit för mycket annars, folk tycker väl det är tjatigt nog att se mig ändå. 

Renée Nybergs kärlekshyllning

Hur blir det för dig Renée att ha David hemma på fredagskvällarna framöver?

– Svara ärligt nu – hon har haft det så lugnt, säger David Hellenius.

– Det ska så klart bli skönt, att få tillbaka David till fredagsmyset. Faktum är att det är nästan hela vårt förhållande som han har gjort ”Let's dance” hela vårarna, så det kommer att bli lyxigt och mysigt.

Det nya tv-programmet som David Hellenius ska leda i TV4 heter ”The Masked Singer”. Idén går ut på att kändisar sjunger live utklädda i dräkter, och varken jury eller publik vet vem som gömmer sig bakom förklädnaden. 

Oklar framtid

Det knasiga, sydkoreanska tv-formatet har spridits världen över och skapat rekordtittarsiffror. Tidigare har TV4 gått ut med att programmet ska sändas under hösten, men just nu ligger det på is.

– Allt har blivit uppskjutet på grund av corona, men det ligger i startgroparna. Så fort man får ha publik är tanken att det ska köra i gång, säger David Hellenius.

Renée Nyberg har desto klarare besked, hon har precis spelat in ännu en säsong av ”Renées brygga”.

– Vi avslutade inspelningarna tidigare i veckan. Det har gått jättebra tack vare att vi har filmat utomhus och det har inte varit några problem att hålla avstånd.

RENÉE NYBERG

Ålder: 54.

Gör: Programledare. 

Bor: Stockholm.

Familj: Maken David Hellenius. Gemensamma sonen Leo, 14, samt barnen Emma, 26, och Tom, 20, från en tidigare relation. 

Aktuell: I ”Klassfesten” på lördagar i TV4. Dokumentären ”Prinsessan Sofia – Project Playground” den 3 och 9 september i TV4. ”Bytt är bytt” visas i TV4 under hösten. En ny säsong av ”Renées brygga” har precis spelats in.

DAVID HELLENIUS

Ålder: 46

Gör: Programledare. 

Bor: Stockholm.

Familj: Frun Renée Nyberg Gemensamma sonen Leo, 14, samt bonusbarnen Emma, 26, och Tom, 20. 

Aktuell: i ”Hellenius hörna” på söndagar i TV4. Kommande helgunderhållningsprogrammet ”The masked singer” i TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.