Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Davids kärleksbevis – orden om Anna Kinberg Batra

David Batra och Anna Kinberg Batra. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Batra. Foto: Ulrika Malm /SVT
Anna Kinberg Batra har mer tid med maken Foto: /IBL / /IBL
Elefanten från "Elefanten i rummet". Foto: ANETTE NANTELL/DN/TT / DN TT NYHETSBYRÅN
David Batra och Malin Mendel. Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
David Batra och Anna Kinberg Batra. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
1 / 7

Han är ännu en gång aktuell med den tokhyllade showen "Elefanten i rummet" och SVT-programmet "Världens sämsta indier" har haft premiär.  

Arbetslivet blomstrar för David Batra – så gör även kärleken med Anna Kinberg Batra. 

"Vilken jävla kvinna! Världens bästa mor till vårt barn och den modigaste människan jag känner", skriver han på sin Instagram. 

24 timmar. Inte ens så länge tror David Batras, 45, pappa Satish Chandra Batra, 81, att hans son skulle klara i Indien. Det säger han i introt till den "Världens sämsta indier". Men David Batra är envis och antar utmaningen. 

I SVT i höst får vi följa med när han letar efter sina rötter – och ställs inför diverse utmaningar och kulturkrockar. Med sig har han Malin Mendel, SVT:s korrespondent i Indien – som kastar in honom i olika indiska jobb. 

– Hon har kastat in mig i grejer som jag absolut inte har vetat att jag ska göra eller har haft lust med, säger komikern. 

 

 

Batras hyllning till hustrun 

David Batra är också aktuell med den tokhyllade föreställningen "Elefanten i rummet" –en show som handlar om frun Anna Kinberg Batra, 48, som tidigare var partiledare för Moderaterna. 

På sin Instagram delar komikern med sig av ett filmklipp där frun rullas in på en soffa på scenen. Han passar då på att hylla henne. 

https://www.instagram.com/p/BpMwxzpFdRB/?utm_source=ig_web_copy_link

"Så nära att bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Tråkigt för Sverige att det inte blev så men skönt för mig och lyxigt att kunna presentera ett extranummer med sånt här jubel", skriver han och fortsätter: 

"Vilken jävla kvinna! Världens bästa mor till vårt barn och den modigaste människan jag känner."

Sedan Anna Kinberg Batra meddelade att hon skulle hoppa av posten har det gifta paret fått mer tid för varandra. 

– Den här sommaren skulle ha varit en intensiv valrörelse för henne. Så det har varit sommarlov i stället, säger David Batra.

– Vi har mest hängt med familjen och föräldrar och så där. Inga stora grejer. Men vi har fått mer tid att hänga absolut, är man partiledare så är det inte mycket fritid kvar.

Har er relation utvecklats på något sätt nu då när ni har fått mer tid till varandra?

– Vår relation har varit bra hela tiden tycker jag. Den utvecklas konstant oavsett vad man gör. 

 

 

Överraskade maken på inspelningen

Med all tid över åkte Anna Kinberg Batra och överraskade sin man när han spelade in "Världens sämsta indier". 

– Hon kom pang och hälsade på. Innan vi skulle sticka därifrån. Det var gulligt av henne, säger komikern. 

De fem till sex veckorna David Batra var i Indien för programmet var intensiva. Han blev bland annat instruerad i kamasutrasex av en gammal farbror och tvingades dricka destillerat kokiss för att det ska vara bra för hälsan. 

– Det var många saker som var tuffa. De olika jobben jag satte mig i. Att kliva ut och utmana sig själv varje dag. Just att jag visste inte vad hon (Malin Mendel) hade planerat för mig. Särskilt om man är en kontrollmänniska då är det lite jobbigt, säger David Batra och fortsätter: 

– Man fick en bra tacksamhetskänsla. Det är inte så ofta man reflekterar över hur fantastiskt bra man har det. Och att ligga där och glo i taket och höra råttorna som springer förbi, det är ett bra sätt att känna det i alla fall. 

"Världens sämsta indier" visas på onsdagar klockan 21.30 på SVT1.