Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Davids, 88, drömvinst i TV4 – ramlade av stolen

David Holmberg, 88, vann 1,2 miljoner kronor i lördagens ”Nyhetsmorgon”.Foto: TV4.
David Holmberg berättar till programledaren Jenny Strömstedt om sitt drömresemål Skagen som nu blir verklighet.Foto: TV4.

David Holmbergs ekonomiska framtid är säkrad.

Trissvinnaren skrapade hem miljonbelopp i lördagens ”Nyhetsmorgon” – men vägen till vinsten var dramatisk.

– När du fick den här lotten av din fru i fars dagspresent ramlade du av stolen, frågar programledaren Jenny Strömstedt vinnaren i ”Nyhetsmorgon”.

På fars dag, den 11 november i fjol, föll 88-åriga David Holmberg från Mönsterås bokstavligen av stolen. 

Orsaken var en lyckosam Trisslott – med miljonvinst.

På lördagsmorgongen var det dags för David Holmberg att gästa ”Nyhetsmorgon” i TV4 för att ta reda på hur pass mycket tur han haft.

Men några tecken på nervositet i samband med tv-framträdandet visade 88-åringen inte.

– När du fick den här lotten av din fru i fars dagspresent ramlade du av stolen, frågar programledaren Jenny Strömstedt 88-åringen i direktsändning.

Varpå David Holmberg lugnt konstaterar i programmet:

– Det var spännande.

Trissmiljonärens dröm går i uppfyllelse

Samtidigt som David Holmberg med stadig hand skrapade lotterna försökte Jenny Strömstedt lista ut vad han planerar att lägga pengarna på. 

Vilket 88-åringen inte riktigt bestämt än. En sak vet han dock säkert – familjen kommer först.

– Jag får tänka på min dotter och barnbarnen, säger David Holmberg i programmet.

 

 

Efter att båda lotterna skrapats stod det klart att David Holmberg vunnit 1,2 miljoner kronor fördelat på 10 000 kronor i månaden tio år framöver. Det innebär att pensionen är förstärkt tills han fyller 98 år.

Pengarna kommer, utöver att ge guldkant på tillvaron för nära och kära, även hjälpa 88-åringen att uppfylla en dröm. David Holmberg har nämligen alltid drömt om att åka till Skagen i Danmark.

”Det här har varit en underbar upplevelse. Helt fantastiskt, man går som i ett lyckorus. Min fru och jag har varit gifta i 60 år och nu åker vi till Danmark i maj”, säger den nyblivna miljonären i ett pressmeddelande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.