Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David Sundins svar – efter kritik mot ”Jönssonligan”

En scen ur nya filmen ”Se upp för Jönssonligan” med Henrik Dorsin, David Sundin, Anders Johansson och Hedda Stiernstedt ihuvudrollerna.
Foto: FLX Feature
Sickan i den nya filmen om ”Jönssonligan” spelas av Henrik Dorsin.
Foto: FLX Feature
David Sundin, Anders Johansson, Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt i ”Se upp för nya Jönssonligan”.
Foto: Eric Josjö / SF

Nya ”Se upp för Jönssonligan” har sett av 1,1 miljon tittare på C More.

Filmen har hyllats av kritiker – men sågas av tittare i sociala medier.

På Twitter har David Sundin nu svarat på en av alla besvikna kommentarer – och förklarat varför karaktären Dynamit-Harry kan skilja sig så mot förväntan. 

”Se upp för Jönssonligan”, som hade stor premiär på C More på juldagen, har fått höga betyg av många av landets kritiker.

– Med över en miljon tittare är filmen vår största premiär hittills, berättar Philip Lindqvist, chef på C More.

Men alla tittare är inte lika övertygade som landets recensenter.

”Långtråkig”

På filmsajten IMDB får ”Se upp för Jönssonligan” – med Henrik Dorsin, David Sundin, Anders Johansson och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna – bara en fyra på en tiogradig skala när sajten samlar tittarnas betyg.

Filmtidningen Moviezine skriver om de delade reaktionerna och hänvisar till många inlägg i sociala medier från besvikna tittare. 

”Vilken långtråkig och onödig film! Och varför har man frångått karaktärerna helt? Jag hade noll förväntningar men blev ändå besviken och irriterad. Det är respektlöst att kalla detta för Jönssonligan, pinsamt!” lyder en kommentar på filmsajtens Facebook – och många liknande har under julhelgen delats i olika sociala kanaler.

Svarar på frågor

Reaktionerna, som också har övergått i personpåhopp på skådespelarna, har fått en motkraft att synas i sociala medier. 

På Twitter har många som tycker om filmen visat sitt stöd. Inte minst i samband med David Sundins uppmaning om att se filmen inför premiär. ”Orimligt mycket tid och kärlek nedplöjt, jag tror och hoppas att ni ska uppskatta den”, twittrar skådespelaren. Där har David Sundin också svarat på flera av de som lämnat sina personliga omdömen. 

Många har reagerat på att karaktärerna enligt tittare inte är särskilt lika de tidigare filmerna – något man förväntat sig.

En tittare frågar hur David Sundin kan spela Dynamit-Harry, utan att spränga något, så som karaktären är känd för i tidigare filmer.

”'Dynamit' nämns väl inte överhuvudtaget? Jag tänker att den här Harry inte upptäckt det ännu...” svarar Sundin på Twitter.

En annan tittare menar att filmen var ”rörig” och ”för lång”, varpå David Sundin svarar ”vi tar till oss detta”.

På ytterligare en syrlig kommentar på skådespelarens Instagram svarar David Sundin:

”Tack för att du tog dig tid att informera om detta.”

Expressen har sökt David Sundin via TV4/C More. 

Hedda Stiernstedts framtidsplaner efter succéserien ”Vår tid är nu”:

Hedda Stiernstedts framtidsplaner efter succéserien ”Vår tid är nu”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.