Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

David och Tildes plötsliga besked i direktsändning

På grund av coronapandemin har det lyxiga partajet tvingats ställas in, och vinnaren får inte bli hyllad som alla sina tidigare föregångare.
Tilde de Paula Eby och David Hellenius slutar som programledare för ”Let's dance”.
Foto: TV4
TV4 bekräftar att programledarna gör sin sista säsong.
Foto: OLLE SPORRONG

David Hellenius och Tilde de Paula Eby slutar som programledare för ”Let's dance”.

Det var i fredagens direktsända final som chockbeskedet kom.

– Något som är väldigt speciellt för oss i kväll Tilde är att det är sista gången som vi leder det här programmet, säger David Hellenius i sändningen.

Årets säsong av ”Let's dance” på TV4 avslutar i kväll när John Lundvik och Sussie Eriksson gör upp om segern.

Men finalen inleddes med en helt annan snackis, då David Hellenius förklarade att det här blir programledarduons sista säsong.

Tilde: ”Extra speciellt”

Tilde de Paula Eby fyllde i:

– Det känns lite extra speciellt och jag tänker så här att i två måste verkligen passa på att njuta lite extra av den här kvällen.

TV4 bekräftar att programledarna gör sin sista säsong.

– Det är en lyx att vi har fått ha Sveriges bästa programledarpar i ”Let's dance” så många säsonger! De leverera alltid med en enorm skicklighet och professionalism, säger Fia Fång, exekutiv producent för ”Let's dance” i en kommentar.

Hellenius: ”Gjort det här i 15 år nu”

För programledarna väntar nu nya utmaningar. David Hellenius kommer senare i år synas i den svenska premiären av ”The masked singer”.

– Jag har gjort det här i 15 år nu så ska bli spännande och kul att få lägga all tid på mina andra program nu. Jag var med första säsongen av ”Let's dance” så nu återstår det att se om jag kommer göra samma femtonåriga resa med ”The masked singer” framöver, säger han i en kommentar.

Tilde de Paula Eby passar på att hylla sin kollega efter beslutet. Hon förklarar också att det var ett gemensamt beslut.

– Det finns en tid för allt och nu även för vår resa i ”Let's dance”. Det är ett beslut vi har kommit fram till tillsammans, jag och David älskar ju att jobba ihop. Det som är positivt med det hela är att det är bra att fler kommer få uppleva hur kul det är att programleda ”Let's dance”.


Tilde de Paula Eby och David Hellenius i en intervju inför årets Let's dance-säsong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.